Menu
TOPZINE.cz

Recept na špagety Aglio Olio e Peperoncino. Vyzkoušejte italskou klasiku

Vychutnejte si kouzlo jednoduchosti, kvalitních surovin a skvělé chuti. Pokud chcete ovládnout italskou kuchyni, začněte s tímto receptem.

FOTO: Aglio Olio e Peperoncino

Aglio Olio e Peperoncino si získá vaše sympatie Foto: Michaela Bajerová, TOPZINE.cz

Jedna z výhod italských těstovin je, že se jimi téměř nikdy nepřejíte. Italská kuchyně je postavená na kvalitních ingrediencích a někdy až neuvěřitelně snadné přípravě.

Jeden z božsky jednoduchých a klasických receptů je ten na špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli papričkou.

Ingredience

400 g špaget
1 dcl olivového oleje extra virgin
2 ks čerstvé feferonky
16 stroužků česneku
strouhaný parmazán

Těstoviny uvaříme ve vodě s jednou polévkovou lžící soli.

Na studenou pánev nalijeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a krátce orestujeme.  Zalijeme dvěma lžícemi vody z hrnce, kde se vaří špagety, a stáhneme z ohně.

Čtěte také: Recept na vepřovou panenku v župánku

Uvařené špagety promícháme na pánvi se směsí a podáváme sypané parmazánem.

Tip! Do připravené směsi na těstoviny můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na špagety Aglio Olio e Peperoncino. Vyzkoušejte italskou klasiku