Menu
TOPZINE.cz
Recepty na oběd Snadné

Recept: Rýžový nákyp s ovocem potěší každý mlsný jazýček

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 45 min

Honí vás mlsná? Máte na něco chuť? Chcete hřešit? Potom hřešte s tím správným dezertem! Náš rýžový nákyp uspokojí vaše chuťové buňky. Věřte, že mu zcela podlehnete.

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži dáme asi na 20 minut vařit do mléka. Rýži necháme chvíli vychladnout, mezitím oddělíme žloutky od bílků. 
  2. Žloutky vyšleháme s citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, poté smícháme s rýží. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu a také lehce vmícháme do rýže. 
  3. Polovinu připravené rýže rozprostřeme do vymazané zapékací mísy a na ni naskládáme kompotované meruňky, zasypeme skořicí a přikryjeme zbylou rýží. 
  4. Do trouby předem vyhřáté na 165 stupňů dáme péct na 20 minut.
  5. Zatímco se nákyp peče, vyšleháme si bílky s cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Na upečený nákyp poté rozprostřeme sníh a dáme opět zapéct na 6 minut.

 

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept: Rýžový nákyp s ovocem potěší každý mlsný jazýček