Recept na vanilkové rohlíčky. Upečte si vánoční klasiku

vanilkové rohlíčky

Neříkejte, že pečení cukroví není nic pro vás a pojďte provonět kuchyň vanilkou.

Vanilkové rohlíčky, Foto: Marcela Nováková, Topzine.cz

U válení rohlíčků můžete zapět koledy, a nakonec si díky vlastní nedočkavosti spálit jazyk při ochutnávání prvních kousků čerstvě vytažených z trouby.

Vaříte a pečete rádi? Vyzkoušejte další naše recepty

K přípravě vanilkových rohlíčků potřebujete jen pár surovin a troubu. Můžete použít oříšky lískové nebo mandle, ale nejaromatičtější jsou ořechy vlašské.

Co budete potřebovat:

170 g másla
50 g moučkového cukru
210 g hladké mouky
80 g mletých ořechů (vlašské, lískové nebo mandle)
špetku soli
vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení rohlíčků

Studené máslo nakrájíme na menší kostky a zpracujeme s ostatními surovinami v kompaktní hmotu. Těsto pořádně promícháme, aby v něm nezůstaly celé kousky másla, rohlíčky se pak na plechu roztékají. Necháme aspoň hodinu odpočinout v ledničce.

Z připravené hmoty vytváříme válečky a ohneme do tvaru rohlíčků. Pokud je těsto při tvarování příliš měkké, dáme je znovu zchladit do ledničky. Rohlíčky pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů Celsia. Necháme je zchladnout na plechu a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Na závěr pár rad. Těsto můžeme vyválet a vykrájet měsíčky, práce půjde rychleji od ruky. Mysleme na to, že drobné nedokonalosti jsou znakem ruční práce. A ruční práce se cení.

Ohodnoťte tento článek

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*