Menu
TOPZINE.cz
Apetit

OBRAZEM: 12 důvodů, proč si pamatovat Prague Food Festival 2012

Redakce

Redakce

5. 6. 2012

Od konání pražského Prague Food Festivalu uplynul již týden. Vybrali jsme pro vás nezapomenutelné dobroty, které PFF v zámeckých zahradách Pražského hradu letos nabídl.

FOTO: Italský řemeslný sýr

Restaurace Mammá nabídla domácí řemeslný sýr plněný šunkou a olivami a  podávaný s vesuvským chlebem. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

Poslední květnový víkend se chuťové pohárky každého gurmána tetelily štěstím. Od pátku do neděle byl svátek dobrého jídla možností k ochutnání opravdových delikates a netradičních chuťových kombinací.

FOTO: Parmazánová zmrzlina s fíky

Netradiční parmazánová zmrzlina se sušenými fíky. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Technicko-emocionální menu z experimentální laboratoře

Jídlo kosmonautů, které na festivalu připravovala technicko-emocionální labolatoř Mandarin Oriental. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake s křupavou oplatkou se rozplýval na jazyku. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Šišky s mákem

Šišky s mákem, cukrem a přepuštěným máslem zastupovaly na PFF českou klasiku. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Domácí rybí bouillabaisse s mořskými plody a omáčkou rouille z restaurace Chateau St. Havel

Tradiční francouzská polévka bouillabaisse s mořskými plody v podání restaurace Chateau St. Havel. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Smažený plátek hovězího jazyka na kedlubnovém ragú s čerstvou rukolou.

Moderní gastronomie s využitím tradičních prvků – to je smažený hovězí jazyk na kedlubnovém ragú. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Hovězí hamburger

Pražská restaurace Cowboys předvedla americkou kuchyni v nejlepší formě. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Domácí kmínový chlebíček se škvarkovou pomazánkou s jalapeňos

Domácí kmínový chlebíček se škvarkovou pomazánkou s jalapeňos. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Smažená sushi rolka

V tempuře smažená tuňáková sushi rolka podávaná se salátkem z mořských řas z Corinthia Hotel. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

FOTO: Italské uzeniny s nakládanou zeleninou

Neodolatelný talířek s výběrem z italských uzenin s nakládanou zeleninou a domácím chlebem. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz

Nezapomenutelné bylo samozřejmě také nedělní hmyzí menu v podání restaurace Noodles a množství gastronomických workshopů a přednášek.

Na Prague Food Festivalu se letos představilo 34 špičkových českých i zahraničních restaurací, 7 stánků s delikatesami a 17 stánků s míchanými alkoholickými, nealko i bio ovocnými nápoji. Nyní už nezbývá, než se těšit na další ročník.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

OBRAZEM: 12 důvodů, proč si pamatovat Prague Food Festival 2012