×
TOPZINE.cz

Konopí léčí, když víte, jak s ním zacházet, říká autorka knihy Pečeme s konopím

FOTO: Pečeme s konopím
Pečení s konopím je možná kontroverzní, ale snadné, říká Kathrin Gebhardt, Zdroj: hempasspice.net

!Exkluzivní rozhovor!Kathrin Gebhardt je povoláním cukrářka. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby ve svých receptech nepoužívala konopí  a hašiš.

FOTO: Pečeme s konopím
Pečení s konopím je možná kontroverzní, ale snadné, říká Kathrin Gebhardt, Zdroj: hempasspice.net

V rámci pražského veletrhu Cannafest 2011 Kathrin představila české vydání své knihy Pečeme s konopím a představila své netradiční pojetí kuchařského umění.

Přečtěte si také rozhovor s výrobci konopného sýru!

Kathrin, která do Prahy přijela z Berlína, je velmi sympatická žena s opravdovou vášní pro vaření a pečení. Při rozhovoru působila skromným a bezprostředním dojmem, přestože na Cannafestu byla kuchařkou a cukrářkou číslo jedna.

Patří konopí do kuchyně?

Samozřejmě, že ano. Je to velmi zajímavá a zdravá rostlina. Ačkoliv je stále zakázano ho pěstovat, dokáže být lékem pro celý organismus. Protože propaguji legalizaci marihuany, chci mezi lidmi vytvořit povědomí o tom, jak ho lze užívat tak, aby léčilo, a ne aby škodilo. Navíc konopné máslo nebo samotné konopné semínko má skvělou chuť.

Jsou recepty ve vaší knize snadné?

Je to moje kniha, takže jsou velmi snadné (smích). Lidé většinou dělají velkou chybu v tom, že používají příliš velkou dávku konopí, ale pro pečení stačí opravdu málo. Ve své knize uvádím správné dávkování.

FOTO: Konopné lasagne
Na Cannafestu Kathrin v rámci své kuchařské show připravila skvělé konopné lasagne, Zdroj: hempasspice.net

O pečení s konopím (a nejen o něm) se můžete dozvědět více na oficiálních stránkách Kathrin Gebhardt, hemasspice.net. Kniha Pečeme s konopím je k dostání v českých internetových i kamenných knihkupectvích a může být i ideálním a originálním vánočním dárkem.

Ve vaší knize jsou recepty, ve kterých jsou použita pouze konopná semínka, ale i nápady na přípravu sladkostí z hašiše, který obsahuje psychoaktivní látky…

Ano, peču i s aktivními látkami a nemám s tím žádný problém. Pokud dodržíte správné dávkování,  a to jak při přípravě, tak při konzumaci, žádné negativní účinky se nedostaví.

Prostě si ráno dáte kousek sušenky s hašišem a budete mít lepší den (smích). Navíc je konopí v malých dávkách jemně povzbuzující, podobně jako káva.

Co ještě děláte kromě vaření a pečení?

Jsem vyučená cukrářka, takže se moje práce točí hlavně kolem pečení. Snažím se být kreativní, přijít vždy s něčím novým.

FOTO: Konopí
S konopím se dají v kuchyni dělat zázraky, Zdroj: sxc.hu

Pracuji také jako výživová poradkyně, učím lidi jíst to, co je dobré a zdravé. Na mnoho potravin dnes lidé zapomínají, takže se snažím je znovu dostat do popředí.

Vidíte nějaký rozdíl ve vnímání konopných produktů a marihuany mezi Českou republikou a Německem?

Ano, Češi jsou velmi vynalézaví, vymýšlejí nové způsoby použití konopí. Když se tady na veletrhu rozhlédnete kolem sebe, vidíte lidi ze všech věkových i sociálních kategorií, je tady takový průřez celou společností.

Naopak v Německu je konopí, jeho užívání a pěstování, stále záležitostí specifické skupiny lidí, kteří žijí alternativním způsobem života.

Jaké jsou vaše plány do budoucna, třeba založení konopné cukrárny nebo restaurace?

Ne, díky. To opravdu nechci, chci podporovat lidi v tom, aby si vařili a pekli doma. Momentálně chci hlavně vydat svou knihu ve více jazycích. V současné době jednám o jejím překladu do španělštiny.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..