×
TOPZINE.cz

Johnny Depp: Filmografie toho nejkrásnějšího podivína

Astronautova žena„Nechci, aby moje děti skočily na lep pouličním dealerům. To jim radši koupím jointa sám.“ To tvrdí miliardový herec Johnny Depp, jenž má na svém kontě nespočet hitů, které se mnoha fanouškům zapsaly do srdce. Ze všech jeho rolí lze vydedukovat, že je to pošuk každým coulem. V každém filmu muže mile překvapí, ženy uspokojí, děti pobaví a všem ostatním dokáže, že má na to, aby zahrál jakoukoli roli a přitom si to ještě užíval.

Astronautova žena
Astronautova žena, Zdroj: distributor filmu

Jeden z dokonalých herců, který se nezalekne kdejaké nabídky a jde z extrému do extrému. Johnny Depp (zde jeho profil), který má za svůj život na kontě více jak 50 filmů, se divákům zapsal do srdce už filmem Střihoruký Edward. Zde bylo herci 27 let a měl za sebou zkušenosti ze seriálu Jump Street 21. Od této doby se z něj stala hvězda a nabídky na další filmy se jen hrnuly. Velký podíl na jeho kariéře měl i další skvělý herec Nicolas Cage, kterého Johnny potkal díky své přítelkyni, která je seznámila.

Snaží se trávit čas co nejvíce s rodinou, bulvár, média a Hollywood ho nezajímají a rád se věnuje dobročinným akcím. Což je známé i díky natáčení filmu Imaginarium dr. Parnasse, kdy svoji výplatu věnoval dceři zemřelého herce Heatha Ledgera, za kterého zaskakoval.

Jeden z jeho novějších filmů - Imaginárium dr. Parnasse

Johnny je také velice dobrý hudebník. Za svého mládí hrál v kapele a jezdil po Los Angeles. V dnešní době se chce ke hraní vrátit.

Nově připravovanými filmy slavného podivína jsou Don Quijote, čtvrté pokračování slavných Pirátů z Karibiku (On Stranger Tides) a horor Dark Shadows, který bude opět ve spolupráci s oblíbeným Timem Burtonem.

Filmografie

2010 – Alenka v říši divů, Rumový deník

2009 – Veřejní nepřátelé, Imaginarium dr. Parnasse

2007 – Piráti z Karibiku – Na konci světa, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

2006 – Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže

2005 – Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona

2004 – Hledání Země Nezemě, A žili spolu šťastně až na věky, Libertin, Tajemné okno

2003 – Tenkrát v Mexiku, Piráti z Karibiku – Prokletí Černé Perly

2002 – Ztracen v La Mancha

2001 – Kokain, Z pekla

2000 – Než se setmí, Čokoláda; Muž, který plakal

1999 – Astronautova žena, Ospalá díra, Devátá brána, The Source

1998 – Strach a hnus v Las Vegas, Jak se neztratit v L.A.

1997 – Bojovník, Krycí jméno Donnie Brasco

1995 – Mrtvý muž

1995 – Don Juan DeMarco, V poslední chvíli

1994 – Ed Wood

1993 – Arizona Dream, Benny a Joon, Co žere Gilberta Grapea

1991 – Freddyho smrt – Poslední noční můra

1990 – Awomp-Bomp-Aloobomb, Aloop Bamboom; Uplakánek, Střihoruký Edward 1988 – Hell Week

1987 – Jump Street 21

1986 – Četa, Slow Burn

1985 – Soukromý víkend

1984 – Noční můra v Elm Street



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..