Menu
TOPZINE.cz

Jahodová bublanina s jogurtem. Využijte ovocnou sezónu naplno

Máte chuť na klasickou bublaninu, která je jednoduchá na přípravu, ale chcete ji něčím ozvláštnit? Přidejte do těsta bílý jogurt a skvělý výsledek je zaručený.

Těsto je pak mnohem vláčnější a má jemnější chuť, která nechá ovoce vyniknout.

Budeme potřebovat:

2 bílé jogurty po 150 g

200 g polohrubé mouky

150 g cukru moučka

4 vejce

prášek do pečiva

1 dcl oleje

jahody

Začneme tím, že si vymažeme plech olejem nebo máslem a vysypeme ho moukou. Poté cukr vyšleháme na pěnu s vejci a přidáme zbytek ingrediencí kromě jahod. Opět prošleháme, aby se vše spojilo.

Těsto vlijeme na plech, jahody nakrájíme a nakonec je poklademe na těsto.

Čtěte také: Recept na zázvorovou limonádu s citronem

Tip! Každý kousek můžme při podávání ozdobit kopečkem šlehačky a lístkem máty. Bublanina je skvělá i s třešněmi, broskvemi nebo borůvkami. Nebojte se ovoce kombinovat i společně.

Ohodnoťte tento recept:
4,4
Právě čtete

Jahodová bublanina s jogurtem. Využijte ovocnou sezónu naplno