Řadíte-li se mezi příznivce zázvoru, pak vás tato limonáda určitě již uchvátila. Nejen, že je zdravá, ale je také velmi nenáročná na přípravu. Skvěle se hodí k letnímu grilování.
Zázvor je koření, které získáváme z oddenků stejnojmenné rostliny. Má výraznou pálivo-pryskyřicovou chuť. Používá se do sladkých i slaných pokrmů, jako je například zázvorové pečivo, guláše, pečená masa, piva a mnoho dalších.
V jakékoli podobě působí příznivě na lidské zdraví. Nejčastěji se s ním můžeme setkat v indické a čínské kuchyni.
Potřebujeme:
1,5 až 2 cm oddenku zázvoru
1/2 citronu
0,75 l minerální vody
2 až 3 lžíce medu (dle chuti)
Zázvor nastrouháme najemno a dáme do malé skleničky. Skleničku naplníme částí minerální vody a necháme louhovat.
Mezitím si připravíme sklenici, ve které budeme servírovat limonádu. Do připravené sklenice dáme vymačkanou šťávu z citrónu, med a přecedíme sklenici se zázvorem. Zbytek dolijeme minerální vodou.
Recept na originál cheesecake z mascarpone. Zkuste ho třeba s ovocem
Servírujeme vychlazené s kostkami ledu a plátkem citronu. Džbánek s limonádou můžeme ozdobit také čerstvou mátou.