Menu
TOPZINE.cz

Recept na žampionovou krémovou polévku. Může být i hlavním jídlem

Máte rádi žampiony, a nevíte, jak byste si je mohli připravit? Inspirujte se naším nenáročným, a přesto vynikajícím receptem na žampionový krém, který si zamilujete.

FOTO: Žampionová polévka

Krémová žampionová polévka se může stát i hlavním jídlem. Foto: Michaela Bajerová, TOPZINE.cz

Žampiony mají v kuchyni své stálé místo a široké využití. Žampion navíc, společně s hlívou ústřičnou, dokáže bojovat proti alergiím a posilovat imunitu díky obsahu antibiotika agaritinu.

Ingredience

250 g čerstvých žampionů
250 ml smetany
75 g taveného sýra
1 litr vody
4 lžíce hladké mouky
máslo
sůl
pepř
kmín

Žampiony nejprve očistíme, nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na másle. Lehce osolíme, opepříme, přidáme trochu mletého kmínu, zalijeme litrem studené vody a přivedeme k varu.

Čtěte také: Recept na silný hovězí vývar

Vaříme 15 minut, poté do polévky přidáme smetanu, tavený sýr a mouku, kterou jsme rozmíchali v troše mléka. Za stálého míchání vaříme dalších 15 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Tip! Hotovou polévku můžeme podávat s opečenými chlebovými krutonky.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na žampionovou krémovou polévku. Může být i hlavním jídlem