×
TOPZINE.cz

Recept na svařené víno. Tuhle dobrotu na vánočním trhu nekoupíte

Také milujete svařené víno? Vůni bylinek, které provoní celý byt? Vyzkoušejte tradiční recept na svařené víno, jak ho připravujeme doma my.  

FOTO: Svařené víno
Tradiční svařené víno, Foto: Anna Marešová, Topzine.cz

V dnešní době si můžete koupit svařené víno i v obchodech. Víno je již ochucené. Stačí obsah láhve vylít do hrnce a krátce povařit. Není to ale ono.

Vyzkoušejte i recept na netradiční svařák!

Domácí svařák si ochutíte podle sebe, a hlavně si budete nápoje více vážit. Můžete s ním pohostit i návštěvu, která si určitě řekne o recept.

Co budete potřebovat:

1,5 l červeného vína (značka vína záleží na vás)
1 citron
2 pomeranče
koření: 5 hřebíčků, 5 kuliček pepře, 2 celé skořice, vanilka (nebo 1 vanilkový cukr)
150 g krystalového cukru
200 ml rumu

Příprava svařeného vína je velice snadná. Citron důkladně opláchneme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Citronovou kůru nezahazujeme, budeme ji do svařáku také přidávat. Stejně oloupeme i pomeranč a nakrájíme na kolečka.

Víno si nalijeme do hrnce a přidáme k němu: citronovou kůru, kolečka citronu, kolečka pomeranče, hřebíček, pepř, skořici a vanilku.

Víno i s přísadami necháme svařit, a poté odstavíme ze sporáku. Necháme cca 5 minut stát, aby svařák trochu vychladl, a přidáme cukr s rumem. Poté vše přecedíme přes cedník a můžeme podávat.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..