Menu
TOPZINE.cz

Recept na netradiční svařák. Skvěle zahřeje na těle a potěší na duši

Zima nám zaklepala na dveře, a tak je nejvyšší čas na oblíbené svařené víno. Vyzkoušejte tuto klasiku i v trošku netradiční podobě s jablky a hruškami, která neodmyslitelně patří k zimě.

Foto: Svařené víno s jablky a hruškami

Svařené víno s jablky a hruškami, Foto: Veronika Hricková, Topzine.cz

Červené víno je velmi zdravé, obsahuje vitamíny skupiny B, látku resveratol, která působí proti karcinogenům, podporuje tvorbu červených krvinek, obsahuje také látky, které působí příznivě proti virům a bakteriím a hlavně je blahodárné na nervový systém.

Co budete potřebovat:

1l kvalitního červeného vína
1 jablko
1 hruška
2 celé skořice
3 hvězdičky badyánu
100g krystalového cukru (každý dle chuti)

Do hrnce nalijeme červené víno, značku zvolí každý dle své chuti. Přidáme na osminky nakrájené jablko a hrušku, které jsme zbavili jadřinců. Přidáme skořici, badyán a vše necháme společně povařit asi 15-20 minut.

Podáváme horké s ovocem, které můžeme sníst nebo bez něj.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na netradiční svařák. Skvěle zahřeje na těle a potěší na duši