×
TOPZINE.cz

Prague Food Festival 2012. Ochutnejte hmyz a tančete salsu na Pražském hradě

FOTO: Sendvič s lososem

V Královské zahradě Pražského hradu proběhne od 25. do 27. května gastronomická událost roku. Šestý ročník Prague Food Festivalu vám dá možnost ochutnat molekulární kuchyni, biopotraviny od farmářů i kontroverzní pochoutky z hmyzu na slano i na sladko.

Prague Food Festival letos láká na světové i domácí šéfkuchaře, ochutnávky na 50 gastronomických stáncích a velkokapacitní degustační stany s 500 místy k sezení.

Papej lokálně

Doprovodný program nabídne ochutnávku vína se sommeliérem, ukázku snoubení jídla s pivem i několik hudebních a tanečních vystoupení. Motto festivalu pro letošní rok zní Mysli globálně, papej lokálně. Prestižní české restaurace proto připraví tříchodové degustační menu z kontrolovaných lokálních surovin a v areálu bude několik stánků s bio a fair trade potravinami k ochutnání i zakoupení.

Na všechny tři dny gastronomického svátku jsou připraveny gastronomické workshopy pod vedením předních českých i zahraničních kuchařských hvězd.

Andaluskou kuchyni představí španělský šéfkuchař Enrique Sánchez, který také ukáže, jak v kuchyni originálně a stokrát jinak využít perlu španělské kuchyně – olivy.

Kubánský bar a škola salsy

Bar La Casa de la Havana Vieja láká návštěvníky na svůj stánek plný míchaných drinků a ochutnávku rumů. Každý večer zde bude pod vedením profesionálních tanečníků připravena miniškola vášnivé salsy, tance, který si s dobrým jídlem a míchanými drinky rozumí skvěle.

Přímo na stánku baru vystoupí také kubánská kapela Santy y su Marabú v čele s energickým hudebníkem a multiinstrumentalistou Santym Jimenezem Smithem.

Hmyzí dobroty a kuchyně kosmonautů

O tom, že i brouci a jiný hmyz se může stát neodolatelnou delikatesou, se vás pokusí přesvědčit šéfkuchaři z pražské restaurace Noodles. Speciální hmyzí menu bude připraveno k ochutnání každý den.

Jiří Štift z restaurace Essensia v rámci své experimentální laboratoře připraví techno-emocionální menu a návštěvníkům ukáže, jak kuchtí kosmonauti.

Naučíte se točit pivo

Denně bude v Královské zahradě probíhat Škola čepování pod vedením mistra světa v čepování za rok 2010 Lukáše Svobody. Nejšikovnější výčepní z řad návštěvníků si kromě vlastnoručně natočeného piva odnesou i titul Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2012.

Nabitý program

Festival navštíví přední čeští šéfkuchaři z nejlepších restaurací Prahy i ostatních měst. Své kuchařské umění předvede šéf Zdeněk Pohlreich, čerstvý držitel michelinské hvězdičky Radek Paulus z restaurace Alcron nebo televizní Kluk v akci Ondřej Slanina.

Těšit se můžete na řadu dalších zajímavých hostů, nejen z řad šéfkuchařů a barmanů.

Čtěte také: I v kuchyni můžete zhubnout. Vyzkoušejte vášnivý sex na lince

Cenově zvýhodněné vstupenky na letošní Prague Food Festival si můžete zakoupit v předprodeji na www.praguefoodfestival.cz nebo za standardní cenu přímo při vstupu do areálu Královské zahrady.

Na oficiálních stránkách Prague Food Festivalu najdete také kompletní program akce a seznam vystupujících hostů.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..