Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Kamenné kostky do nápojů jsou lepší než ledové. Máme 6 argumentů proč

Martin Peška

Martin Peška

7. 3. 2012

Na českém trhu se objevila novinka – kamenné ledové kostky. Stačí je na chvíli namrazit a lze je použít k ochlazení jakéhokoli nápoje. Sestavili jsme 5 důvodů, proč jsou lepší než led.

Kamenné ledové kostky, někdy zvané jako kamenné kostky ledu, ledové kameny či whisky stones, jsou vyrobeny skutečně z přírodního kamene. Jejich speciální vlastností je nejen odolávat teplotám pod bodem mrazu, ale především si tuto teplotu udržet.

Proč jsou kamenné kostky lepší než led?

1. Při použití kamenných kostek si nápoj zachová originální chuť. Nedojde totiž ke zředění vodou jako při použití klasických ledových kostek. Na své si tak přijdou i nejnáročnější konzumenti kvalitní whisky, bourbonu, cognacu nebo karibského rumu.

2. Kamenné kostky lze nosit všude s sebou. Ledové kostky si ke kamarádovi na párty v kapse u kalhot těžko přinesete.

3. Kamenné kostky můžete věnovat jako originální dárek, který určitě nezůstane bez povšimnutí. Dovedete si představit, že byste někoho podarovali pytlíkem ledu?

4. Po použití stačí kamenné kostky opláchnout a nechat znovu namrazit.

5. S kameny ve sklence budete originální.

6. Ušetříte za vodné. (vtip)

FOTO: Kamenné ledové kostky

Jak se kamenné ledové kostky používají?

Stačí vložit dvě až tři namražené kostky do skleničky s nápojem a ten po 5 minutách získá příjemně chladnou chuť. Počet kostek samozřejmě závisí na velikosti sklenice, a především na požadované výsledné teplotě nápoje.

Balení za 550 korun obsahuje 10 kamenných kostek, které jsou opracovány v rozměrech cca 1,5 x 1,5 x 1,5 cm do hladké podoby bez ostrých hran. Díky tomu by nemělo dojít k poškození skla škrábanci ani k poranění. Výrobek je ke koupi na specializovaném e-shopu ledovekameny.cz.

Ohodnoťte tento článek:
3,1
Právě čtete

Kamenné kostky do nápojů jsou lepší než ledové. Máme 6 argumentů proč