Máte chuť na klasickou bublaninu, která je jednoduchá na přípravu, ale chcete ji něčím ozvláštnit? Přidejte do těsta bílý jogurt a skvělý výsledek je zaručený.
Těsto je pak mnohem vláčnější a má jemnější chuť, která nechá ovoce vyniknout.
Budeme potřebovat:
2 bílé jogurty po 150 g
200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučka
4 vejce
prášek do pečiva
1 dcl oleje
jahody
Začneme tím, že si vymažeme plech olejem nebo máslem a vysypeme ho moukou. Poté cukr vyšleháme na pěnu s vejci a přidáme zbytek ingrediencí kromě jahod. Opět prošleháme, aby se vše spojilo.
Těsto vlijeme na plech, jahody nakrájíme a nakonec je poklademe na těsto.
Tip! Každý kousek můžme při podávání ozdobit kopečkem šlehačky a lístkem máty. Bublanina je skvělá i s třešněmi, broskvemi nebo borůvkami. Nebojte se ovoce kombinovat i společně.