Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Francouzské pekařství Paul láká na stylové svačiny pro školáky

Lenka Rejfířová

Lenka Rejfířová

10. 9. 2011

Originální pekařství Paul otevřelo novou pekárnu v centru Prahy. Těšit se můžete na speciální podzimní nabídku dobrot – francouzské palačinky, slané zapékané bagety i sladké svačinky do školních lavic.

FOTO: Pekárna Paul v Praze

Nová pobočka francouzských pekáren Paul v Praze Na Příkopě, Zdroj: paul-cz.com

Nové pekařství Paul bylo otevřeno v ulici Na Příkopě, přímo vedle divadla Broadway. Francouzský koncept lahůdkové pekárny se stal mezi českými zákazníky natolik oblíbeným, že během tří let bylo otevřeno hned šest poboček.

Co do školy k svačině?

O Francouzích je známo, že jsou opravdovými znalci pečiva a kvalitní bagety nebo čerstvě upečené a nadýchané croissanty jsou pro ně neodmyslitelnou součástí každého jídla.

Pekařství Paul nabízí tradiční pečivo, připravované podle původních receptů, a to výhradně z čerstvých surovin.

FOTO: Školní mini makronky z pekárny Paul

Lahodná školní svačinka – mini makronky v nápaditém dřevěném obalu s pravítkem, Zdroj: paul-cz.com

V podzimní nabídce najdete originální mini makronky „Back to school“ v praktické dřevěné krabičce s pravítkem pro školačky i školáky. Dřevěný obal se po snědení křupavých pusinek z bílků, mandlí a cukru může stát nápaditým dětským penálem.

Sladké i slané lahůdky

Další novinka potěší hlavně milovníky nadýchaných mousse – věhlasných pěnových dezertů. Vrstvou lahodného mousse jsou nyní u Paula pokryty piškotové dorty a gurmeti mohou vybírat z příchutí banánu a čokolády, lesního ovoce nebo pralinky.

Sychravé podzimní dny rozjasní opět delikatesy ve francouzském stylu – palačinky crépes i vafle na různé způsoby, slané i sladké. Nabídku doplní neodolatelné koláče se sezónním ovocem – švestkami, jablky a hruškami.

FOTO: Pekárna Paul v Praze

Dobroty od Paula lákají už jen svým ůžasným vzhledem. Máte chuť?, Zdroj: paul-cz.com

Co se týče příchutí, fantazii se meze nekladou a francouzské hospodyňky zkoušejí stále nové varianty – co takhle vanilková s levandulovou náplní?

Věděli jste, že…
Makronka je vlastně pusinka z bílků s náplní uvnitř. Dvě křupavá kolečka se spojí libovolnou náplní, krémem nebo ovocnou pěnou. Tato nádherně vypadající pochoutka nesmí chybět v žádné francouzské cukrárně.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Francouzské pekařství Paul láká na stylové svačiny pro školáky