Menu
TOPZINE.cz
Hudba

Frontman Killing Joke se úplně vypařil a pak byl objeven v poušti

Redakce

Redakce

25. 8. 2012

Jaz Coleman, frontman britské post punkové skupiny Killing Joke, se stal koncem července nezvěstným. 12. srpna vydal prohlášení, dle kterého se nachází v poušti na Sahaře.

Jaz Coleman, frontman Killing Joke Zdroj: myspace.com

Důvodem Colemanova zmizení byla pravděpodobně jeho nechuť hrát s kapelami The Cult a The Mission na aktuálním turné.

Jaz Coleman, frontman skupiny Killing Joke, na konci loňského měsíce zmizel bez jakéhokoliv oficiálního vysvětlení. Nereagoval ani na vzkazy vyděšených fanoušků na facebooku. Sama kapela projevila ohledně jeho nepřítomnosti velké obavy a vyzvala fanoušky, aby zaslali fotografii, pokud zpěváka někde uvidí.

Přesto o Colemanovi stále nikdo nic nevěděl, a skupina byla nucena odříci své televizní vystoupení v London‘s Metropolis Studio. Právě zde se mělo 8. září natáčet i plánované live DVD.

Coleman se po pár dnech objevil živý a zdravý v saharské poušti, kde se prý pokoušel vést nomádský život. Celou situaci okomentoval slovy: „Prostě jsem jen dokončoval svoji knihu a sólové album. Proč kolem toho všichni musí tolik nadělat?!“ Fanoušky ale toto vysvětlení příliš neuspokojilo.

Colemanovi se nechtělo na turné, a proto možná zmizel

Spekulace označují za pravý důvod zpěvákova zmizení plánovanou koncertní šňůru s gothic rockovými kapelami The Cult a The Mission. Coleman se o nich před svým zmizením nelibě vyjádřil statusem na facebooku jménem celé kapely. Ve statusu stálo, že Killing Joke se tohoto turné nezúčastní. Příspěvek byl následně ostatními členy urychleně smazán.

V zápětí se objevil další Colemanův komentář, ve kterém vyjadřoval svůj názor na tvorbu The Cult a The Mission. Doslova napsal: „Jejich songy nestojí za nic!“ Napsání příspěvku Coleman následně popřel.

Čtěte také: Soundgarden jde jenom o prachy, říká frontman Smashing Pumpkins

Coleman se také nechal slyšet, že ve světle těchto událostí není pro Killing Joke vhodné se turné zúčastňovat. Zbytek kapely by koncerty rád odehrál a bude se snažit všem zúčastněným vyjít co nejvíce vstříc. V současné době ale nikdo o budoucnosti plánovaného turné nic netuší.

Všem fanouškům může tento nastalý zmatek zpříjemnit alespoň nové a rozsáhlé album, které obsahuje dubové remixy největších hitů Killing Joke, jejichž aranžmá mají na svědomí například Nine Inch Nails, Spiral Tribe či Bloody Beetroots. Vyjít by mělo v řádu příštích týdnů.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Frontman Killing Joke se úplně vypařil a pak byl objeven v poušti