Menu
TOPZINE.cz
Hudba

Daft Punk opět dobývají hitparády. Poslechněte si nový singl

Jakub Jarolímek

Jakub Jarolímek

1. 5. 2013

Francouzské duo Daft Punk před necelými dvěma týdny vypustilo do světa nový singl s názvem Get Lucky, kterému následně netrvalo dlouho vyšplhat se na nejvyšší příčky hitparád po celém světě.

Daft Punk jsou zpátky. Zdroj: Columbia Records

Daft Punk jsou zpátky. Zdroj: Columbia Records

Dvojice interpretů, vlastními jmény Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter, se navždy neodmyslitelně zapsala do dějin taneční hudby svým osobitým pojetím housové muziky, stejně jako robotickými převleky. Počátky Daft Punk sahají do první poloviny devadesátých let minulého století, největších úspěchů však docílili albem Discovery z roku 2001.

V současné době je v očekávání vydání nového, v pořadí čtvrtého studiového alba s názvem Random Access Memories, které je plánováno na 17. května tohoto roku. Současně s mediální podporou nové desky uvedla dvojice také singl Get Lucky, na jehož produkci se podílel kytarista Nile Rodgers a svými vokály přispěl také Pharell Williams.

Rekordní úspěchy nového singlu

Po uvedení do prodeje stačilo pouhých 48 hodin na to, aby se zmiňovaný singl vyšplhal na třetí místo anglického žebříčku nejprodávanějších skladeb. Následně se tento týden legendární dvojici podařilo poprvé dobýt dokonce příčku první, a nechali tak za sebou hvězdy, jako jsou Rudimental, Will.i.am s Justinem Bieberem či Calvin Harris s Ellie Goulding.

Již podle prvotního zájmu se dá usuzovat, že se Get Lucky zapíše do historie hned vedle předešlých hitů One More Time či Around the World. Například ve službě Spotify, zprostředkovávající streamování hudby, se singlu podařilo překonat rekord s nejvyšším počtem přehrání skladby v jednom dni.

Přestože mnozí čekali, že Daft Punk po osmileté pauze s novým albem přinesou něco přelomového, Get Lucky naznačuje spíše fakt, že se duo vrací ke svým kořenům. Tomu napovídají i další hudebníci, kteří se na produkci podíleli, jako slavný Giorgio Moroder či Todd Edwards, který byl již dříve zapojen do produkce alba Discovery.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Daft Punk opět dobývají hitparády. Poslechněte si nový singl