Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Voda je základ, pizzeria San Severo

Redakce

Redakce

10. 6. 2010

Pizzeria pro maminky. Asi tak nějak by se v kostce dala charakterizovat pizzerie San Severo, která se nachází v Praze na sídlišti Zahradní Město, uprostřed nehostinných paneláků.

Pizzeria San Severo, Zdroj: Jana Kršiaková Minaříková

Když někdo slušně požádá o sklenici vody, automaticky předpokládám, že je mu vyhověno. Bohužel tomu tak nebylo v pizzerii San Severo. Když jsme si chtěli objednat džus ředěný vodou, servírka nám suše oznámila: „To bohužel nejde, to se nesmí.“ Ha. První mínus. Vodu z kohoutku považuji za samozřejmost. Restauratéři to však mnohdy odmítají s tím, že by přece přišli o tržby. Jistě, ale taky přicházejí o zákazníky.

Zahrádka jako galerie jedlíků

Posadili jsme se na zahrádku, která nebyla nejpříjemnější. Jednalo se totiž o stoly, které byly venku a kolem vás chodili lidé, takže jsme si tam připadali jako v galerii. Žádné soukromí. Obsluha byla rychlá a pohotová. Ovšem nebyla zrovna příjemná. Chápu, že člověk nemá vždy náladu být milý a ochotný, ale toto pochopení mám pouze za předpokladu, že je plná restaurace a není času nazbyt.

Pizzerie byla takřka prázdná, nepočítám-li naši návštěvu a jednoho pejskaře, který seděl u sklenice piva. Objednali jsme si tři jídla. Tomatovou polévku s mozzarelou, šunkovou pizzu a houbové risotto s parmazánem. Polévku jsme dostali vzápětí. Byla chutná, dostatečně horká a silná. Jediné, co by se jí dalo vytknout, byla přílišná slanost, která zbytečně přebíjela chuť rajčat. Bylo zřejmé, že polévka byla udělaná z rajčat nakládaných a nikoli čerstvých, to se dá ale omluvit, protože sezóna rajčat ještě nepřišla a rajčata, která jsou na trhu, ještě nemají tu pravou rajčatovou chuť.

Přestože byla pizzerie prázdná, čekali jsme na další chod delší dobu. Ale i to lze omluvit, protože když jsme se dočkali, bylo zřejmé, že v jednom případě se to čekání vyplatilo.

Jedno zklamání, jedno překvapení

Šunková pizza, kterou jsme si objednali, a která nám přistála na stole, byla přesně tou českou lacinou variantou, kterou mnozí nemají rádi. Těsto bylo nerovnoměrné, na jedné straně tlusté, na druhé straně příliš tenké. Z jedné strany byla pizza dokonce připálená. Rajčatová omáčka byla ucházející, kuchař použil mozzarelu a ne eidam, co nás ovšem zklamalo, bylo užití klasické české dušené šunky. Pokud jste se někdy dívali na složení šunky, určitě jste si všimli, že obsahuje velké množství vody, proto není suchá. Bohužel, při pečení šunka tuto vodu pustí. Za následek to mělo jediné, těsto veškerou tuto vodu nasáklo a pizza se tak stala rozmáčenou a zbytečně slanou.

Posledním jídlem bylo houbové risotto s parmazánem, na toto jídlo se vyplatilo čekat. Bylo zřejmé, že je čerstvě uvařeno a ne jen ohřáté. Velmi mne překvapilo. Rýže byla udělaná přesně tak, jak má být – na skus, houby byly čerstvé a parmazán kvalitní. Na talíři byly dva kopečky jídla a vše bylo jemně dozdobeno kvalitním balzamikovým octem, který jsme si mohli na přání do jídla zamíchat, či ne. Jedné, co bych snad vytkla, byl pórek jako ozdoba – bylo ho zbytečně moc.

Zahrádka pizzerie, Zdroj: Jana Kršiaková Minaříková

http://hyacintova.pizzeriasansevero.cz/

Adresa:
Hyacintová 3265/7
Zahradní Město
101 00  Praha 1
Otevírací doba:
Po – Ne: 11.00 – 23.00
Tip na jídlo:
Houbové risotto, 139 Kč
Jídlo: 4**** Obsluha: 4**** Atmosféra: 3***

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Voda je základ, pizzeria San Severo