Vepřové mleté maso z Lidlu obsahovalo salmonelózu

veprove-mlete-maso-640
Zdroj: Shutterstock.com

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce objevili v Lidlu nevyhovující vepřové maso.

veprove-mlete-maso-640
Zdroj: Shutterstock.com

Závadné maso obsahovalo bakterie rodu salomonella, jež způsobují salmonelózu. Toto infekční onemocnění přivádí člověku dehydrataci, intenzivní průjmy, zvracení a bolesti břicha.

Šarže inkriminovaného závadného masa má datum spotřeby 30. dubna a aktuálně již není k dostání, inspektoři se ale obávají, že někteří konzumenti jej mohou mít doma zmražené v mrazáku.

Maso se prodávalo pod označením Čerstvá porce – Vepřové mleté maso 100%, v půl kilovém balení s číslem šarže 154511316005. Maso na český trh dodávala polská společnost Hamburger Pini.

Inspektoři vyzývají spotřebitele, jež nakupují maso v Lidlu, aby provedli kontrolu mrazáku a v případě nalezení závadného masa jej v žádném případě již nekonzumovali.

Není to poprvé, co se Lidl objevil v hledáčku potravinářské inspekce. Ta před třemi týdny nařídila uzavření lanškrounského Lidlu, v němž bylo plno myšího trusu a okousaných potravin.

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*