×
TOPZINE.cz

Sladké (nejen) vánoční chipsy

FOTO: Cukroví
Foto: Eva Mácová, Topzine.cz

Křupavé, návykové, mizí z misky dřív než vše ostatní, co to je? Tipujete brambůrky? Kdepak! Tentokráte tu máme sladkou variantu s příchutí oříšků, která však za svými slanými konkurentkami nijak nezaostává! Snad se jen hodí více k čaji než k pivu!

FOTO: Cukroví
Foto: Eva Mácová, Topzine.cz

Bude třeba:
4 bílky
100 g cukru moučka
100 g hladké mouky
100 g mandlí
100 g ořechů

Postup je stejný jako na klasický bílkový chlebíček. Bílky ušleháme s cukrem do lesklé krémovité hmoty, která vytváří klasické závěje. Do bílků můžeme kápnout před šleháním trošku citronu a přidat špetičku soli.

Míchejte těsto s láskou, pozná se to na chuti!

Do vyšlehaných bílků s cukrem opatrně přimícháme hladkou mouku, ořechy a mandle. Pečeme v klasickém srnčím hřbetu na 180 °C, případně méně.

Hotový polotovar necháme do druhého dne vychladnout a odležet.

OBR: Rubrika Apetit - čtenářské tipy

V den Dé si vezmeme delší tenký nůž a krájíme z chlebíčku tenoučké plátky, pokud možno dost si vzájemně podobné, avšak ani při decentně různých šířkách se svět nezboří. Ideální je pro tuto činnost asi elektrický kráječ.

Plátky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a sušíme je v troubě na 100 °C. Počítejte s tím, že tato činnost zabere více než půl hodiny. Výsledek za to ale stojí!

FOTO: Cukroví
Foto: Eva Mácová, Topzine.cz



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..