V sobotu 10. prosince se v pražských Holešovicích uskuteční největší festival zaměřený výhradně na čerstvé ryby.
K ochutnání budou rybí lahůdky všech chutí i barev, Zdroj: sxc.hu
Návštěvníci se mohou těšit na čerstvé ryby z Jadranského a Středozemního moře, na norské lososy, tuňáky, mořské plody a spoustu dalších potravin z moře.
Dále budou v nabídce různé rybí saláty a saláty z plodů moře, nakládané, marinované a uzené ryby, dále rybí polévka Bouillabaise, polévka ze sladkovodních ryb, fritované pokrmy jako např. pražené sardinky, ančovičky, parmice, hejci a kalamáry nebo grilované ryby jako např. mořský vlk, pražma, makrela, tuňák, losos, pstruh a grilované mořské plody. Nebudou chybět také rybí guláše z různých druhů ryb, slávky a krevety na buzaru (na víně), rizota a těstoviny s plody moře.
Navštívit budou hosté moci i kurzy vaření. Celý festival se ponese v temperamentním balkánském duchu hlavně díky chorvatské kuchyni s typickými způsoby přípravy rybích pokrmů. Balkánský temperament bude vyvážen také elegantní severskou kuchyní, kterou budou reprezentovat hlavně tuňáci a lososi.