Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Restaurace U Mrtvýho ptáka: Ať nám holubi létají do huby

Samcová Jana

Samcová Jana

17. 12. 2009

Pták 600x338Těžko říct, co vedlo majitele této pražské restaurace k tak morbidnímu pojmenování. Hosty šokuje i láká zároveň. Těch, kteří touží odhalit tajemství zdejší kuchyně, je ale nesrovnatelně víc. Dáte si také? Mrtvého ptáka?

U Mrtvého ptáka, Zdroj: restauraceumrtvyhoptaka.cz

U Mrtvýho ptáka, Zdroj: restauraceumrtvyhoptaka.cz

Restaurace U Mrtvýho ptáka patří k síti vyhlášených karlínských restaurací, mezi něž se kromě Mrtvýho ptáka řadí restaurace U Saní, U Přístavu, U Černý plíce a Charleston (recenze zde). Ve všech případech jde o podniky originální a vždy tematicky laděné. Charleston je vyzdoben do nostalgických dvacátých a třicátých let, restaurace U Přístavu je zařízena jako obrovská námořní loď a Mrtvej pták? Doslova vidím před sebou tu spoustu otazníků ve vašich očích. Zdráháte se uvěřit, že dekorací tohoto místa jsou zdechlé slepice a vykuchaní holubi? Zachovejte klid. Provozní nešli s bizarností tak daleko.

Uchlácholme divoké představy a spokojme se s názorem, že zde panuje mimořádná náklonnost k drůbežímu a vůbec ptačímu masu. Což dosvědčují i ptačí názvy některých lahůdek – Utopenci z Labutího jezera, Slepičí tváře v páře nebo Pánev orlosupa bradatého. Žaludky spolehlivě naplní i hovězí a vepřové. Přesvědčit se o tom můžete právě s pánví zmiňovaného orlosupa, která je skutečně vybranou směsicí masíček všech druhů a chutí. Hostinec je příslibem staročeských lahůdek a vůbec dobrého pochutnání. Denně je přichystáno polední menu a vzít si nějakého toho ptáčka můžete i s sebou domů.

U Mrtvýho ptáka, Zdroj: restauraceumrtvyhoptaka.cz

U Mrtvýho ptáka, Zdroj: restauraceumrtvyhoptaka.cz

Jmenujete-li se Kohoutek, Slepička, Straka, Drozd, Čáp, Holub, Orel, Špaček, Sýkora nebo se vám v občance blyští jiné ptačí příjmení, pak jste U Mrtvýho ptáka obzvláště vítáni. Dvacetiprocentní sleva na útratě vás nemine. I ostatním neptačím občanům se vyplatí strávit zde příjemné chvilky. Ve spodní části hostince je vybudován taneční parket, který ve čtvrtek patří oldies party s hudbou osmdesátých let, v pátek a v sobotu pak československým tanečním večerům. Vstupné je nulové. Vytřást tanečního ďáblíka z těla můžete i při individuálních oslavách, jako jsou rauty, firemní večírky, svatby či narozeninové party.

 

www.restauraceumrtvyhoptaka.cz

ADRESA: Křižíkova 16, Praha 8 Karlín

PROVOZNÍ DOBA: Po-Čt 11-24 hod, Pá 11-02 hod, So 12-02 hod, Ne 12-23 hod

TIP NA JÍDLO: 200 g Kuřecí maso plněné slaninou na špízu, připravené po židovsku s omáčkou z česneku a hub, podávané s americkými brambory 165,-

HODNOCENÍ: 4****

 

 

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Restaurace U Mrtvýho ptáka: Ať nám holubi létají do huby