Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Restaurace Le Flambeau: Jihočeská specialita – uvař si sám

Samcová Jana

Samcová Jana

8. 10. 2009

Le FlambeauRádi jíte a ještě radši vaříte? Pokud je pro vás vaření neoddělitelnou součástí kvalitního gurmánského zážitku, pak nasměrujte své hladové kroky do českobudějovické restaurace Le Flambeau. Zde vám umožní upravit si večeři dle vlastních nápadů a chutí.

Inteiér Le Flambeau, Zdroj: leflambeau.cz

Inteiér Le Flambeau, Zdroj: leflambeau.cz

Na první pohled zapadlý podnik, uvnitř nějž se skrývá pravé bohatství. Řečeno stravovacím nadšencem. Zde na hosty čeká vskutku mimořádný kulinářský zážitek. Specialitou restaurace je totiž vlastní příprava objednaného pokrmu. Objednáte-li si některý z nabízených steaků, pak zapomeňte na hotové jídlo. Číšníci vám na stůl naservírují maso syrové, bez sebemenší tepelné úpravy. K tomu obdržíte na 380 °C rozpálený kámen, který plní funkci plotny. Teplota horkého kamene ponechává hostům dostatečný časový prostor k přípravě vlastního masa.

Předtím, než nad restaurací, kde se ani neobtěžují vám jídlo přichystat, ohrnete nos, uvažujte. Pročpak se čím dál častěji v restauracích a steak housech objevuje nabídka krvavého nebo středně propečeného steaku? Každý má rád steak jinak. Každý pes jiná ves. Proto je třeba brát tuto kuriozitu jako přednost. Odpadnou stížnosti na kuchaře a navíc se parádně vytáhnete před svým protějškem. Partnera ohromíte svým mistrovským uměním a jak známo, láska prochází žaludkem. A abychom nezapomněli, maso se na horkých kamenech připravuje bez tuku. Nemusíte tedy s sebou nosit kalkulačku na přepočet kalorií. Tak tedy s chutí do toho.

www.leflambeau.cz

ADRESA: Riegrova 8, 370 01 České Budějovice

PROVOZNÍ DOBA: Otevřeno denně od 11:00 do 23:00 hod

TIP NA JÍDLO: Vepřová krkovice s čerstvými feferonkami podávaná s opékaným kukuřičným klasem 190,-

TIP NA PITÍ: Lambrusco Itálie 0,25 l 50,-

HODNOCENÍ: 4****

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Restaurace Le Flambeau: Jihočeská specialita – uvař si sám