×
TOPZINE.cz

Restaurace-Cafe-Bar Atmosphere překvapí výborným jídlem a špatnou obsluhou

FOTO: Atmosphere vyniká především svou kuchyní Podnik na první pohled vypadá jako průměrná putyka. Výhled na balkony, oprýskaná omítka, dráty vedoucí po zdech a tabule s barevně vyvedenými nabídkami specialit v kombinaci se všudypřítomnou veselou náladou a smíchem podnapilých hostů však vytváří opravdu jedinečnou Atmospheru.

FOTO: Atmosphere vyniká především svou kuchyní
Boloňské špagety v Cafe-Pub Atmosphere Foto: Veronika Weiszová, Topzine.cz

Tento cafe-pub umístěný v jednom ze starých činžovních domů je ryze kuřácký podnik, pro ty, kteří touží po trošce čerstvého vzduchu, je k dispozici zahrádka. Tam jsem se usadila i já a čekala, co se bude dít. Po pár minutách dorazil můj číšník předat mi jídelní lístek a zeptat se na nápoj.

Má otázka „Co byste mi doporučil?“ ho evidentně vyvedla z míry. Dozvěděla jsem se tak, že to závisí na tom, co piji. To se opravdu nedalo popřít. Specifikovala jsem nealko, a tak mladík přece jenom přišel s návrhem domácí citronády. Poradil mi sice trochu neochotně, ale dobře.

Dopřejte si Adamova žebra

Po dobu čekání na přítele jsem zkoumala jídelníček, který zažil už nejedno polití. Forma tedy nic moc. Obsah byl zajímavější. Objevila jsem pokrmy s názvy jako Brambule či Adamova žebra. Co mě však zaskočilo, byla nabídka kávy a dezertů. Proč se podnik jmenuje Cafe-Pub Atmosphere, když tady mají vetší výběr rumů než všech teplých nápojů dohromady? A zákusků uvádějí jen tři druhy. Vzhledem k celkovému charakteru zdejšího menu bych uvítala nápaditost i v této sekci.

FOTO: Atmosphere- Kozel specialita podniku Foto: Veronika Weiszová
Cafe-Pub Atmosphere nabízí různé speciality. Jednou z nich je i kozel s kozlím sýrem Foto: Veronika Weiszová, Topzine.cz

Můj doprovod dorazil, a tak jsme si mohli objednat. Vybrali jsme si boloňské špagety a jednu ze specialit nazvanou Kozel pojmenovanou podle použitého kozlího (ano, opravdu kozlího) sýra. Nastala chvíle zkontrolovat stav zdejších toalet. Nějakou tu úpravu by to tu sneslo, alespoň výměnu žárovky určitě.

Je libo Kozla?

Po návratu na mě čekaly mé těstoviny. Byly jednoduše vynikající. Jen zdobení v podobě plátků čerstvé okurky působilo tak trochu zbytečně. Kozel byl však ještě mnohem lepší. Kuřecí maso bylo šťavnaté, kozlí sýr se rozplýval na jazyku. Zvolená příloha brambora s jogurtem celý chuťový zážitek jen podtrhla.

Co se cen týče, jsou podle mého názoru velmi příznivé. Čtyřistagramové špagety mě vyšly na 129 korun, čtyři deci citronády stojí 35 korun. Komu by se to zdálo moc, má možnost obdržet poloviční porci jídla a zaplatit jen sedmdesát procent.

Výsledný dojem?

Jako každý podnik má Atmosphere své mouchy. Záchody nejsou v nejlepším stavu, náš číšník po celou dobu působil značně otráveně, a navíc kartou tady účet nevyrovnáte. Možná vám také bude vadit i zdejší hlučné, lehce undergroundové prostředí. Když však ochutnáte zdejší kuchyni, pochopíte, proč tady mají navečer většinu stolů rezervovaných.

atmoska.cz

Adresa:
Smetanovo nábřeží 14
Karolíny Světlé 33

110 01 Praha 1

Otevírací doba:
Café: 11:30 – 01:00
Pub: 12:00 – ?? (02:00)
Zahrádka: 12:00 – 22:00
Kuchyně: 12:00 – 23:00

Hodnocení:
Jídlo: 4****  Obsluha: 2** Atmosféra: 4 ****

 



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..