Přebývají vám jahody, mražené jsou následně příliš rozblemtané a s cukrem vám lezou už i ušima? Zkuste některý z našich jednoduchých receptů a uvidíte, že vás přejde chuť vnucovat bohatou úrodu příbuzným!

Lahodné jahody, Zdroj: Internet
Jahodový koktejl
300 ml mléka
2 velké hrsti jahod
cukr
Jak to máte rádi?
Výše uvedené suroviny jsou doslova ty nejnutnější a v čistě orientačním množství. Bez mléka a jahod jahodový mléčný koktejl zřejmě neuděláte. A pokud zrovna nedržíte extrémní dietu, trocha cukru přijde také vhod. Ten však můžete nahradit zdravějším medem nebo rovnou jahodovou marmeládou, která přidá nápoji i výborné aroma. Stejně jako vanilkový cukr.
Jako luxusní doplňky se do osvěžujícího drinku hodí také různé jogurty, smetana, zmrzlina a šlehačka. Tu není od věci použít následně na ozdobu.

Vhodný mixér, Zdroj: Internet
Bez mixéru ani ránu
Příprava je až primitivní – pokud máte odpovídající mixér. Jestli ve vaší kuchyni chybí ten tradiční koktejlový, zvládnete to i s ponorným, tam ale pozor na šplíchání. Jahody jdou ze zdí hodně špatně.
K vytvoření dokonalého koktejlu použijte mléko přímo z lednice a nechte mixér minimálně půl minuty pracovat. Jako základ můžete využít i mražené jahody nebo dřeň. Ledové suroviny ale takzvaně tupí nože a kuchyňský robot, jenž nemá sekání ledu v pracovní náplni, může jaksi i dopracovat. Lidově shořet.

Ilustrační foto, Zdroj: Internet
Tvarohový dezert
200 g tvarohu
4 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce moučkového cukru
špetka skořice
150 g jahod
Delikatesní rychlovka
Omyté a očištěné jahody rozmixujeme nejlépe v koktejlovém mixéru. Opět to jde i s ponorným tyčovým nástrojem, ovšem manipulace i výsledek pokulhávají.
Polovinu jahod, tvaroh, cukr, skořici a jogurt utřeme či rozmixujeme do hladkého krému a rozdělíme do misek.
Zbytek rozmixovaného ovoce nalijeme doprostřed každé misky a ozdobíme měsíčky jahod.
Potom zbývá už jen uložit dezerty do lednice a nechat je několik hodit uležet a vychladit. Servírovat můžete třeba i se šlehačkou, jogurtem nebo smetanou.