Vyzkoušejte sladce pikantní marinádu s kuřecími křidélky. Zaručeně vás dostane! Spojením medu a hořčice vznikne báječná marináda. Med dodá krásnou barvu a hořčice zase perfektní chuť. Kuřecí křidélka můžeme udělat v mnoha variantách. My jsme vyzkoušeli marinovaná křidélka. Chuť byla dokonalá.

Kuřecí křidélka, foto: Jana Kršiaková Minaříková, Topzine.cz
Co budete potřebovat:
1 kg kuřecích křídel
dvě lžíce plnotučné hořčice
jednu lžíci medu
šťávu z jednoho pomeranče
jednu až dvě feferonky (záleží na vás)
sůl
olej na smažení
První krok: příprava křidélek
Křidélka je potřeba nejprve upravit, proto vezměte jedno křídélko po druhém, zlomte jej ve špičce a poté odřízněte kost, na které se nenachází žádné maso. Takto upravená křidélka důkladně omyjte a poté osolte a nechte chvíli odpočinout.
Marináda
Mezitím si připravte marinádu. Smíchejte hořčici a med a dobře rozmíchejte, samozřejmě ochutnejte. Pokud máte raději sladší marinádu, přidejte med, v opačném případě přidejte hořčici. Poté vmíchejte šťávu z pomeranče, nasekané feferonky a trochu oleje, osolte a opepřete dle chuti (s pepřem to moc nepřehánějte). Vložte křidélka do marinády a důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude. Nechte marinovat v lednici několik hodin nebo přes noc.
Vyndejte maso z marinády (zbylou marinádu nevyhazujte!) a rozpalte pánev, vlijte trochu oleje a křidélka zprudka osmažte, aby se na povrchu zatáhla a uvnitř zůstala šťavnatá, pak vlijte do pánve zbylou marinádu a svařte ji na minimum. Až se marináda zredukuje, stáhněte plamen a přendejte ji i s křidélky do pekáče a pečte v rozpálené troubě dozlatova. Trvá to cca 25 minut.
Hotovo
Jako přílohu doporučujeme zeleninový salát a různé omáčky: pažitkovou, tatarskou… Záleží na vaší chuti.
Dobrou chuť!