Horké letní období je přímo stvořené pro jednoduché, lehké a osvěžující saláty. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na zeleninový salát, který jsme si obohatili o šťavnatého tuňáka a olivy.

Zeleninový salát s tuňákem a olivami, Foto: Veronika Juráková, TOPZINE.cz
Maso u tuňáka je lehké a s listy ledového salátu vytvoří skvělou dvojici. Olivy mu pak dodají neotřelou chuť, která stojí za to.
Ingredience na 2 porce:
3 ks rajčat
1 ks salátové okurky
1 ks ledového salátu
100 g tvrdého sýra Eidam
150 g zelených oliv
150 g tuňáka (v konzervě)
Postup je jednoduchý
Rajčata, okurky a ledový salát opláchneme pod vodou. Rajčátka nakrájíme na měsíčky, okurky na kolečka. Z ledového salátu vybereme listy a nakrájíme na kostky. Rajčata, okurky a salát dáme do misky a k nim přidáme olivy a tuňáka. Pořádně promícháme, do salátu přilijeme nálev z oliv a ještě jednou promícháme. Na závěr na salát nastrouháme tvrdý sýr.
Tip! Olivy můžeme použít i plněné papričkou, dodají pak salátu nezaměnitelnou chuť.
Jednoduché a osvěžující.