Menu
TOPZINE.cz

Recept na výborný houbový bramborák zvládnete snadno a bez námahy

Chodíte rádi na houby? Pokud ano a ještě ke všemu patříte mezi ty šťastné a nějaké houby i najdete, máme tu pro vás připravený recept.

Jistě víte, že ne vždy se najde dostatečný počet hub na to, aby se s nimi dalo udělat něco jiného než je nasušit a dát do polévky. Nabízíme vám recept, který se hodí právě pro nevelké množství hub.

Houbový bramborák na plech

Velkou výhodou tohoto receptu je, že nemusíte smažit každý bramborák zvlášť, jak se to běžně dělá, ale že celou směs prostě dáte zapéct do trouby.

Ingredience:

300 g hub
500 g brambor
2 vejce
1 cibule
5 stroužků česneku
lžíce másla
30 g hladké mouky
2 lžíce majoránky
2,5 lžičky soli + špetka soli, pepř, kmín dle chuti

Na rozehřátém másle zpěníme najemno nasekanou cibulku. Poté přidáme na malé kousky nakrájené houby, které dusíme se špetkou soli a kmínem alespoň 20 minut.

Poctivá kulajda voní po houbách a kopru. Pochutnejte si na výborné krémové polévce

Mezitím si můžeme nastrouhat brambory. K nim přidáme česnek, majoránku, hladkou mouku, sůl a pepř, dvě vejce. Jakmile máme hotové houby, necháme je vychladnout a poté je přidáme k bramborové směsi (nesmějí být horké!).

Plech vymažeme nejlépe sádlem, aby houbový bramborák chytil tu správnou chuť, a pak už jen směs vylijeme na plech a dáme péct. V horkovzdušné troubě na 200°C přibližně 40 minut, dokud není těsto dozlatova.

Tip: Podle chuti lze samozřejmě přidat salám, zelí aj.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na výborný houbový bramborák zvládnete snadno a bez námahy