Máte rádi neotřelá jídla a přitom se vám nechce v kuchyni trávit více než půl hodiny? Zkuste si připravit tortillu. My jsme tuto pochoutku původem ze Španělska servírovali s vepřovým masem a zeleninou.
Tortilla pochází ze španělské kuchyně, odkud se díky jednoduché přípravě rozšířila do celého světa, především pak do Mexika. Skládá se z vajec a zeleniny a nakrájená na plátky slouží jako příloha k masu nebo zeleninovým směsím.
Mexičané si její složení poněkud upravili tím, že do ní přidali kukuřičnou mouku a servírují ji namísto chleba. V takové podobě se dostala i k nám, ale my jsme na ni nejčastěji zvyklí ve formě polotovaru, který je k dostání v každém obchodě.
7 receptů na rychlý oběd. Pochutnejte si a neztrácejte čas u plotny!
Ingredience na dvě porce:
- 250 g vepřového masa
- 100 g kukuřice
- 100 g libovolného salátu
- 2 rajčata
- 1 cibule
- tortilly
Recept na studentskou verzi plněných tortill. Hotové budou do 10 minut
Přípravu tortilly zvládnou i kuchařští začátečníci
Nejprve omyjeme maso a nakrájíme ho na malé nudličky. Vložíme na pánev a orestujeme na oleji, podle chuti přidáme i koření, ale není nezbytné. Mezitím si nakrájíme na kostičky salát, rajčata a cibuli.
Na pánvi opečeme bez oleje tortilly z obou stran. Jakmile budeme mít tortilly, rozprostřeme na ně osmahnuté vepřové maso a nakrájenou zeleninu. Na závěr zasypeme kukuřicí, tortilly zlehka zatočíme a můžeme servírovat.
Tip! Pro ještě lepší chuť přidejte do tortilly pesto nebo omáčky. Podávat můžete navíc ještě s rýží.