Zapomeňte na špagety s kečupem a sýrem. Pokud chcete jíst chutné špagety, tak je vařte jako Italové. Stačí 20 minut. Základem je pancetta (nahradíme anglickou slaninou), špagety, žloutky, a parmezán. S chutí do toho.
Ingredience na 2 porce:
• Špagety, cca. ½ balení
• 100 g anglické slaniny
• Parmezán
• ½ cibule
• 3 žloutky
• 1 polévkovou lžíci smetany na vaření
• sůl, pepř, olivový olej, 1 lžíce másla
• 1 dcl vody, kde se vařily špagety
Jak na to:
Do vroucí vody přidáme sůl, olivový olej a špagety. Uvaříme al dente, to je maximálně 7 minut. Mezitím si rozehřejeme pánev, nakrájíme cibuli, anglickou slaninu a spolu s máslem opečeme. Uvařené špagety přecedíme. Odložte si zhruba 1dcl vody, ve které se vařily špagety. Po pár minutách, když je slanina a cibule opečená přidáme špagety a vodu z nich. V misce si rozmícháme 3 žloutky, spolu se smetanou a přidáme do špaget. Pánev odstavíme a mícháme pár minut dokud se vše nespojí. Přidáme parmezán a je hotovo. Můžeme jíst. Originál špagety carbonnara neplavou ve smetaně, jsou spíše sušší.
Tip!
Parmezánu pro jeho výraznou chuť stačí málo. Zkuste používat kvalitnější suroviny. V konečném důsledku zjistíte, že jejich použití není finančně náročnější. A prosím nepoužívejte ty nejlevnější špagety. Ani s nejlepšími surovinami nebudou chutnat dobře.