Ať už se chystáte Silvestr oslavit sami, anebo v kruhu známých či příbuzných, zpříjemněte si oslavu nového roku dobrým pitím a jídlem.

Silvestrovské rolky, Zdroj: Medvědí krev
V tomto článku vám představujeme silvestrovské menu s červeným vínem Medvědí krev.
Silvestrovské rolky
Během konverzace a popíjení se vždycky hodí něco malého k zakousnutí.
Ingredience:
500 g mletého masa
1 balíček rýžových nudlí
20 ks rýžového papíru
cibule
rajčatový protlak
bazalka
sůl, pepř
200 ml červeného vína Medvědí krev
chilli omáčka
olej na smažení
Nudle uvaříme dle návodu a poté je nakrájíme na drobné kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř, červené víno a rajčatový protlak. Směs několik minut dusíme.
Připravíme si rýžový papír, který namočíme (pokropíme), poté na něj rozprostřeme směs a zabalíme. Takto připravené závitky ponoříme do rozpáleného oleje a rychle opečeme. Podáváme s chilli nebo jakoukoliv omáčkou.
Punč „za pět minut dvanáct“
Rolky z předchozího receptu můžete zapít výborným punčem. Tady je recept:
Ingredience:
0,5 l ovocného čaje
0,5 l červeného vína Medvědí krev
200 ml pomerančového džusu
200 ml hruškového džusu
2 lžíce třtinového cukru
badyán, limetky, citron, pomeranč, lesní ovoce, jahody nebo jakékoliv další ovoce
Njedříve je nutné víno spolu s čajem a džusy ohřát v hrnci a přidat cukr a badyán. Poté se nápoj odstaví z plotny a nechá zchladnout. Pokud se vám nebude chtít čekat, můžete nápoj ochladit kostkami ledu.

Punč „za pět minut dvanáct“, Zdroj: Medvědí krev
Ovoce se vykrájí do různých bláznivých silvestrovských tvarů, třeba hvězdiček, srdíček a přidá se do nápoje. Podáváme ve vinných sklenkách.
Teď už jen oslavit příchod nového roku 2012.