Menu
TOPZINE.cz

Recept na pražmu se zeleninou ocení milovníci mořských ryb

FOTO: Smažená ryba s rýžíMořské ryby se u českých jedlíků těší stejné, možná i větší oblibě než sladkovodní. Naučte se připravovat pražmu se zeleninou.

FOTO: Smažená ryba s rýží

Zkuste něco nového, sladkovodních ryb už bylo dost Zdroj: archiv

Pražma patří spolu s mořským vlkem, tuňákem a už zmiňovaným pangasiem mezi nejčastější mořské ryby na našich stolech. Jeden z receptů na pražmu si teď můžete vyzkoušet i doma. Předpis platí pro rybu o váze od 400 do 600 gramů.

Vykuchanou a omytou pražmu necháme v celku a nasolíme ji. Se solí tentokrát nebudeme šetřit, protože slanou chuť musí ryba při pečení předat i dalším ingrediencím, které budeme péct spolu s ní. Maso na povrchu potřeme oblíbenými bylinkami. Do dutiny břišní vložíme omytou a na kostičky nakrájenou zeleninu – lilek, brambory, česnek, papriku a cibuli. Takto připravenou rybu zabalíme do alobalu a vložíme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme ji 20 až 25 minut podle velikosti ryby. Když rybu vytáhneme, necháme ještě pět minut v alobalu odležet. Teprve potom ji vybalíme a můžeme rovnou servírovat na talíř.

Nezapomeňte na jemnou omáčku

K takto připravené pražmě nám bude velice chutnat jednoduchá omáčka. Smícháme zakysanou smetanu lehce ochucenou koprem s česnekem, mírně osolíme a zjemníme obyčejnou smetanou. Rychlou studenou omáčkou rybu na talíři přelijeme.

Jedinou nevýhodou tohoto výborného pokrmu je to, že se ryba připravuje celá, tedy i s kostmi. V případě pražmy to ale zase takový problém není. Pražma má totiž jen velké kosti, které pohodlně během konzumace vytáhneme. Jídlo je rychlé, lehké, zdravé, cenově dostupné, a navíc velice chutné.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na pražmu se zeleninou ocení milovníci mořských ryb