Menu
TOPZINE.cz

Recept na nakládaný hermelín. Připravte si doma jednoduchou pochoutku k pivu

Pokud se řadíte mezi ty, kteří nedají dopustit na sýry, máme tu pro vás připravenou opravdovou delikatesu – nakládaný hermelín, který zvládne  připravit i kuchař začátečník.

FOTO: Nakládaný hermelín

Hermelín. Zdroj: sxc.hu

Ačkoli se jedná o opravdovou pochoutku, naložit hermelín není vůbec těžké.

Na dvě sklenice budeme potřebovat
4 hermelíny (mohou být i ochucené)
1,5 větší cibule
5 stroužků česneku
sklenice zavařené zeleniny
koření: sladká paprika, pepř
bobkový list, pár kuliček nového koření
olivový olej

Hermelíny rozdělíme na čtvrtiny a ty ještě podélně rozpůlíme. Tyto rozpůlené čtvrtky posypeme pepřem a červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na slabé plátky.

Hermelín dáváme do sklenice a postupně prokládáme cibulí, česnekem, bobkovým listem a zavařenou zeleninou, kde mohou být papriky, beraní rohy, feferonky a další, podle vaší chuti. Nakonec přidáme nové koření a zalijeme nálevem ze zeleniny a olivovým olejem.

Sklenice dáme do ledničky a necháme nejlépe týden uležet.

Je to sice týden trpělivosti, ale za tu dobrotu to vážně stojí!

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na nakládaný hermelín. Připravte si doma jednoduchou pochoutku k pivu