Kdo by neznal tuto španělskou kultovní polévku, kterou si proslulý Arnie Rimmer nechal pohotově přihřát? Nechte se inspirovat receptem připraveným společností Heinz ve spolupráci s kuchařem Filipem Sajlerem, kterého znáte z pořadu Kluci v akci, a zasedněte s námi k důstojnickému stolu!

Polévka gazpacho, Zdroj: Knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT
Množství na 4 – 6 porcí:
750 g kvalitních oloupaných rajčat,
nebo Heinz Tomato Frito – rajčatové pyré
s rostlinným olejem ochuceným osmahnutou
cibulkou a česnekem
1 salátová okurka (oloupaná)
1 kapie – čerstvá, dodá krásnou barvu
1 zelená paprika
4 plátky bílé veky
1 – 2 stroužky česneku
100 ml kvalitního olivového oleje
vinného octu trochu méně než oleje
sůl
Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Následně je oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré.
Všechny ingredience vložíme do mixéru a vyšleháme v hladkou polévku. Necháme dobře vychladit.
Gazpacho podáváme studenou s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.