Menu
TOPZINE.cz

Recept na kaši s horkými jahodami. Nechte si provonět kuchyň sladkou vůní

Jestliže se řadíte mezi milovníky jahod, pak vás tato jednoduchá a originální snídaně určitě nadchne. Nejen že nádherně voní, ale je také zdravá, chutná a skvěle nastartuje váš organismus do nového dne.

Horká kaše s jahodami

Horká kaše s jahodami Foto:Veronika Hricková, TOPZINE.cz

Pokud chcete mít ideální postavu do plavek, dopřávejte si jahody každý den. Obsahují mnoho lehce stravitelné vlákniny a málo přírodního cukru. Nebojte se proto jahodového mlsání, které vám prospěje.

Potřebujeme:
3 dcl vody
3 dcl mléka
150 g jahod
100 g vloček
1 lžíce třtinového cukru muscovado
sůl

Na ozdobení:
plátky jahod
lístky meduňky

Jakékovli vločky, které máme rádi, zalijeme 3 dcl vody a necháme stát. My jsme použili pšeničné. Mezitím očistíme a nakrájíme jahody. Připravené jahody nasypeme do kastrůlku, posypeme cukrem, který celé kaši dodá nahnědlý nádech, a za stálého míchání přivedeme k varu.

Z vloček slijeme přebytečnou vodu, lehce je osolíme a přidáme k rozvařeným jahodám. Kaši promícháme, přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme pomalu asi 5 minut.

Když je kaše hotová, rozdělíme ji do misek a každou porci ozdobíme čerstvými jahodami a lístky meduňky.

Tip! Do kaše můžeme přidat loupané mandle nebo vlašské ořechy a posypat skořicí.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na kaši s horkými jahodami. Nechte si provonět kuchyň sladkou vůní