Menu
TOPZINE.cz

Recept na jablečný řez pro opravdové labužníky. Zkuste ho ještě dnes

Chodíte rádi do cukrárny nebo kavárny a vždy vás tam zaujmou neodolatelně vypadající dezerty? Teď si můžete jeden takový dezert udělat sami doma.

FOTO: 3 jablka

Jablka jsou ideálním ovocem pro přípravu sladkých delikates, Zdroj: sxc.hu

Tímto řezem určitě nadchnete každou návštěvu. Moučník zaujme nejen svým vzhledem, ale především výbornou chutí, kterou podtrhne lehká šlehačková náplň. Tak jdeme na to!

Co budete potřebovat:

Piškotové těsto: 4 vejce,  180 g polohrubé mouky,  150 g moučkového cukru, 3/4 kypřícího prášku, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, mléko dle potřeby (asi 2 dl)

Šlehačková náplň: 3 smetany ke šlehání, 3 ztužovače šlehačky, 2 lžíce pomazánkového másla, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr dle chuti

Jablková želatina: 700 g jablek, skořice, 2 práškové směsi na čirou želatinu, 5 dl jablečného džusu

Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr a vyšleháme nadýchanou pěnu. K žloutkové pěně přidáme olej a mléko. Poté přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do vzniklé směsi opatrně zamícháme tuhý sníh.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu si dáme na plech s pečícím papírem a snažíme se těsto co nejvíce rozetřít, aby bylo po upečení asi 1,5 cm vysoké. Dáme péci na 190 stupňů cca na 10-15 minut. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao a postup se opakuje jako se světlou polovinou těsta.

Po vychladnutí položíme korpusy na sebe a ořežeme tak, aby vznikly dvě stejné plochy.

Náplň: Vyšleháme si šlehačku ze tří smetan. Přidáme pomazánkové máslo a cukr.

Na světlý piškot rozetřeme polovinu náplně, přiložíme kakaovým piškotem a na něj naneseme zbytek náplně.

Posypeme skořicí a poklademe oloupanými a na hrubším struhadle nastrouhanými jablky. Opět posypeme skořicí (nešetříme). Z jablečného džusu vytvoříme želatinu a jablka s ní polijeme.

Necháme vychladnout v lednici.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na jablečný řez pro opravdové labužníky. Zkuste ho ještě dnes