Vyzkoušejte lahodnou polévku ve stylu končícího léta. Nadchne vás nejen její barva, ale i jednoduchá příprava a skvělá chuť.
Pokud patříte mezi milovníky hrášku, tak je tato polévka pro vás jako stvořená. Její příprava je velice jednoduchá a senzační hrášková chuť vás zaručeně dostane
Ingredience na hráškovou polévku:
- 2 lžíce másla
- 1 velká cibule
- 400 g hrášku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- pepř
- sůl
- nasekané bylinky (pažitka, libeček)
Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme nasekané bylinky (každý může použít ty, co má zrovna doma) a hrášek. Pokud nemáte čerstvý hrášek, můžete použít i mražený. Vše společně povaříme cca 10 minut a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je polévka málo hustá přidáme hrášek a po chvíli opět rozmixujeme.
K polévce podáváme opraženou housku.