Už máte dost chleba s marmeládou? Je tu pro vás jednoduchá časově nenáročná nádhera, kterou neurazíte, nejspíš ani nezkazíte a hlavně pohostíte. Vyznačuje se minimem špinavého nádobí a maximem požitku z následné konzumace. Navlečte si zástěru a dejte se do pečení s námi!
Pro svůj výtvor budete potřebovat:
3 vejce
120 g moučkového cukru
2 lžičky kakaa
1 vanilkový cukr
100 g rozpuštěné Hery
250 g marmelády
+
200 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
+
Po hrstce rozinek a sekaných ořechů
+
Na polití je ideální čokoládová poleva
Do mísy dáme vejce, moučkový cukr smíchaný s kakaaem, vanilkový cukr, rozpuštěnou Heru a marmeládu a asi pět minut šleháme.
Poté na nejnižší obrátky, nebo ručně vmícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec přidáme rozinky, sekané ořechy, případně mandle, či kandované ovoce, a dáme do předehřáté trouby na zhruba 180-190°C. Moučník pečeme asi 20 minut. Za samozřejmost považuji, že jste pečící nádobu před použitím vymazali tukem a vysypali polohrubou mokou, či vyložili pečícím papírem!
Příprava, Zdroj: Eva Mácová, Topzine.cz
Že je hotový poznáme tradičně zabodnutím dřevěné špejle doprostřed plechu – když na ní neutkví neupečené těsto, máme hotovo.
Vychládlou buchtu poléváme čokoládovou polevou.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz