Menu
TOPZINE.cz

Prsty staré čarodějnice, nebo třeba vysloužilé víly zubničky

Velmi populární záležitost. Lehce časově náročná, avšak efektivní a prakticky nezkazitelná. Vždy se tvařte, že hotový vzhled je záměrný!

Máte oblíbené těsto na sušenky, které se až tak úplně nerozteče? Použijte ho! Pokud nemáte, nechte se inspirovat třeba následujícím receptem.

Potřebné suroviny:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek másla
1 ½ hrnku cukru moučka
1 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
1 vejce
citronová kůra
vanilkové nebo mandlové aroma
+
jahodový džem

Máslo s cukrem a voňavou esencí vyšleháme do pěny, k čemuž bude přirozeně potřeba mít máslo minimálně pokojové teploty. Následně přidáme vejce a šleháme a šleháme.

Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru. Hotové vypracované těsto dáme do lednice odpočívat ideálně na dvě hodinky.

Kdo v tom má prsty?

Rozdělíme si těsto na stejně velké (malé) dílky a vyválíme dlaněmi válečky, ze kterých tvarujeme tenké prstíčky, pravděpodobně se totiž trošku roztečou. Inspirujte se u vlastních končetin.

FOTO: Zelené prsty

Potravinářské barvy umí zázraky, Zdroj: petticoatsandpistols.com

Ku pomoci si vezměte klidně i nůž, ať jsou klouby zřetelně naznačeny. Můžete využít i vidličku, a to stylem, že na ni mírně přitlačíte a rýhy se tak obtisknou do těsta. Místo nehtu použijte mandli – jestli oloupanou, nebo ne, to je už na vás.

Výtvory poskládejte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte 15 – 20 minut na 160 °C.

Z hotových prstů vždy odloupněte mandli, dejte na nehtové lůžko trošku marmelády a uložte mandličku zpět. Také konce pařátků můžete omočit v červené lázni.

Pokud se vám nechce odloupávat, stačí marmeládou či jinou obarvenou poživatelnou směsí potřít okolí nehtu. K tomuto účelu lze použít i umělou sladkou krev.

Stručný obrázkový návod jistě neurazí…

Jste-li obzvlášť kreativní, není od věci vytvořit rovnou i sadu zelených, opravdu strašidelných pařátů. Jednoduše to provedete obarvením těsta zelenou potravinářskou barvou.

Když nejste typ na pečení…

Pokud není pečení sušenek zrovna vaší oblíbenou záležitostí, zhostěte se tohoto úkolu s grácií masožravcům vlastní – použijte párky!

FOTO: Párkové prsty

Prsty ze skutečného masa, Zdroj: mclaffy.de

Uvařeným párkům odřízněte část konce a nehet zakamuflujte třeba sýrem nebo cibulí. Nešetřete ani na krvi, kečup má rád skoro každý!

Ještě je vám to málo? Inspirujte se ve fotogalerii a těšte se na příští článek – recept na pravý nefalšovaný halloweenský punč!

[album:

Autorka receptu – Martina P. Mimibazar.sk

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Prsty staré čarodějnice, nebo třeba vysloužilé víly zubničky