Co vás nejlépe zahřeje? Mládí? Kdeže! Kromě čaje a kávy je tu ještě horká čokoláda. Hříšně sladká, omamně voňavá a ukrutně návyková!

Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz
Pro jednu osobu:
150 g čokolády s vyšším obsahem kakaa
250 ml mléka
1 kávová lžička solamylu
Na plotnu si postavte hrnec s vodou, do kterého zapasujete padnoucí menší hrnec nebo třeba nerezovou misku. Hlavně prosím ne plastovou! Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu nalámanou na čtverečky.
Klasický hrneček má tradičně cca 250 mililitrů, proto do něj nalijte mléko a ohřejte ho v mikrovlnce. Velmi horké mléko přilejte za stálého míchání k čokoládě.
Tohle zvládnete doslova levou rukou
Na závěr stačí už jen v trošce vody rozpustit solamyl, přidat jej k čokoládě, nepřestávat míchat a čekat, až se hmota spojí. Chvilku to bude trvat, ale vydržte! Ozdobit můžete šlehačkou a čokoládovými hoblinkami. Nezapomeňte, že nejlepší je vlastnoručně šlehaná, kam se na ni hrabe ta z pixle!

Povzdychujete si právě, že bohužel nemáte potřebné suroviny? Dám vám babskou radu – do horkého mléka vmíchejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa na vaření a oslaďte dvěma sachariny nebo rovnou cukrem. Získáte tak čokoládu dost podobnou té, kterou vydávají za pravou v restauracích.

Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz