Ať přemýšlím, jak přemýšlím, myslím, že neznám nikoho, kdo by neměl rád čokoládu. Určitě i vy patříte mezi milovníky tohoto božského pokrmu. Proto se s vámi podělím o recept na jeden z nejlepších čokoládových dezertů. Věřte, že se zamilujete!

Čokoládový fondán, Foto: Tereza Habešová
Na 3 porce:
100 g čokolády na vaření
90 g másla + kousek na vymazání misek
100 g cukru
3 vejce
50 g hladké mouky
Na vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. V misce umícháme 3 vejce s cukrem do pěny.
Do misky přidáme rozpuštěnou čokoládu smíchanou s máslem (čokoládu necháme nejprve lehce vychladnout). Přidáme mouku a těsto dobře promícháme.
Těsto necháme v lednici hodinu odležet. Poté si rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Pečeme v zapékacích miskách, které nejprve vytřeme máslem. Misky naplníme ze tří čtvrtin, protože těsto v troubě nabude. Pečeme 10 minut.

Čokoládový fondán, Foto: Tereza Habešová
Podáváme buď v samotných zapékacích miskách, nebo náš výtvor vyklopíme na talířek a ozdobíme ovocem podle chuti. Jíme ještě za tepla. Dobrou chuť!