Menu
TOPZINE.cz

Recepty na tři skvělé a rychlé omáčky k těstovinám. Inspirujte se našimi tipy

Těstoviny patří k nejoblíbenějším jídlům na světě. Pokud si je ale děláte střídavě s kečupem a sýrovou omáčkou, časem vás jistě omrzí. Vyzkoušejte naše recepty na rychlé a skvělé omáčky na těstoviny, po kterých se budete ještě dlouho olizovat.

Rajčatová omáčka s česnekem

Rajčata, bazalka a česnek tvoří přímo božskou kombinaci. Zdroj: sxc.hu

Italská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a výbornou chutí. I v našich receptech jsou základem kvalitní suroviny.

Česneková omáčka s rajčaty

Rajčata, bazalka a těstoviny. To jsou tři typické ingredience pro italskou kuchyni. Vyzkoušejte velmi jednoduchý a rychlý recept na rajčatovou omáčku.

Budeme potřebovat:

4 stroužky česneku
1 svazek bazalky
1 lžíce sušených rajčat
olivový olej

Česnek oloupeme a posekáme. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme. Na rozehřátém oleji restujeme všechny ingredience dohromady asi 5 minut. Omáčku podáváme ke špagetám nebo k těstovinám, jaké máme rádi. Navrch můžeme ozdobit bazalkou.

Tip! Sušená rajčata jsou pro někoho příliš aromatická. Místo nich můžete použít pasírovanou rajčatovou šťávu.

Špenátová omáčka

Špenát si nemusíme představovat pouze jako řídkou neurčitou hmotu podávanou ke knedlíkům a masu. Čerstvý listový špenát je něco úplně jiného.

Budeme potřebovat:

100 g másla
400 g listového špenátu
2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
bílý pepř
200 ml smetany
200 g tvrdého sýra

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, přidáme prolisovaný česnek, smetanu a pár minut povaříme. Na závěr osolíme a opepříme a vmícháme do uvařených těstovin, nejlépe špaget. Posypeme sýrem.

Houbová omáčka s mletým masem

Zatím jsme v receptech postrádali maso, takže kdo bez masa nedá ani ránu, jistě nepohrdne sytou houbovou omáčkou s mletým masem.

Budeme potřebovat:

1 cibule
1 mrkev
250 g žampionů
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
oregano
300 g mletého masa
3 lžíce rajčatového protlaku
125 ml masového vývaru (z kostky)
250 ml suchého červeného vína
sůl
pepř
cukr

Oloupeme si cibuli, mrkev omyjeme a obojí nadrobno pokrájíme. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Na pánvičce rozehřejeme olej s máslem a cibulku orestujeme dozlatova.

Čtěte také: Jak správně uvařit těstoviny

Poté přidáme mrkev, oregano, mleté maso a houby. Až se maso důkladně propeče, vmícháme protlak a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme sůl, pepř a cukr a asi 10 minut dusíme. Podáváme k jakýmkoli těstovinám.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recepty na tři skvělé a rychlé omáčky k těstovinám. Inspirujte se našimi tipy