×
TOPZINE.cz

Recept: Rýžový nákyp s ovocem potěší každý mlsný jazýček

FOTO: Rýžový nákyp s ovocem
Foto: Tereza Habešová

Honí vás mlsná? Máte na něco chuť? Chcete hřešit? Potom hřešte s tím správným dezertem! Náš rýžový nákyp uspokojí vaše chuťové buňky. Věřte, že mu zcela podlehnete.

Na 6 porcí budeme potřebovat:

  • 0,5 kg rýže
  • 1 l mléka
  • 3 vejce
  • kůru z jednoho citronu
  • vanilkový cukr
  • 200 g cukru
  • kompotované meruňky
  • skořici
  • 3-4 vaječné bílky
  • 50 g cukru
  • špetku soli

Propláchnutou rýži dáme asi na 20 minut vařit do mléka. Rýži necháme chvíli vychladnout, mezitím oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, poté smícháme s rýží. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu a také lehce vmícháme do rýže. Polovinu připravené rýže rozprostřeme do vymazané zapékací mísy a na ni naskládáme kompotované meruňky, zasypeme skořicí a přikryjeme zbylou rýží. Do trouby předem vyhřáté na 165 stupňů dáme péct na 20 minut.

FOTO: Rýžový nákyp
Rýžový nákyp Foto: Tereza Habešová, Topzine.cz

Zatímco se nákyp peče, vyšleháme si bílky s cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Na upečený nákyp poté rozprostřeme sníh a dáme opět zapéct na 6 minut.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..