Menu
TOPZINE.cz

Recept na těstovinový salát s černými olivami vám osvěží jarní dny

FOTO: Těstovinový salátRecept na lehký a zdravý salát určitě oceníte, pokud máte chuť na něco dobrého, ale nemáte nebo nechcete věnovat přípravě jídla moc času. Jeho výroba od začátku do konce vám nezabere víc než 30 minut.

FOTO: Těstovinový salát

Těstovinový salát s černými olivami Foto: Jana Volská, Topzine.cz

Co budete potřebovat

Pro 2 osoby 400 g těstovin (ideální jsou fusilli nebo penne, ale tvar i barva záleží jen na vaší fantazii), půl plechovky černých oliv bez pecky, 10 – 15 cherry rajčátek, 1 Blaťácké zlato s vlašskými ořechy, šťávu z 1/2 citronu, 1 vrchovatou polévkovou lžíci zeleného pesta, špetku nebo dvě sušené bazalky, sůl a případně cukr na dochucení.

Těstoviny uvaříme podle návodu ve vodě se lžičkou oleje a špetkou soli. Mezitím si nakrájíme olivy a cherry rajčátka na plátky, sýr na kostičky a vše dáme je do salátové mísy. Přidáme uvařené a vychlazené těstoviny. Dobře promícháme. Přidáme pesto, které nám všechny ingredience spojí, jemně promastí a dodá hlavní příchuť.

Salát dochucujeme solí, sušenou (nebo čerstvou, pokud máte) bazalkou, citronem a cukrem. Až se vám bude kombinace chutí zdát ideální, dejte salát ještě na 10 – 20 minut vychladit do ledničky.  Pokud je horký letní den, s chlazením neváhejte, čím déle bude salát v ledničce, tím více bude pak osvěžující.

FOTO: Rajčata-olivy-sýr

Hlavní ingredience pro přípravu salátu Foto: Jana Volská, Topzine.cz

Salát podávejte ozdobený černými olivami a čerstvou bazalkou. Můžete k němu jako přílohu nakrájet čerstvou jarní cibulku a výborný je jak s křupavou bílou bagetou, tak i samotný. Ideálním doplňkem k tomuto typu salátu bude lehké svěží červené nebo bílé víno. Můžete zkusit Veltlínské zelené nebo Modrý Portugal.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na těstovinový salát s černými olivami vám osvěží jarní dny