Menu
TOPZINE.cz

Recept na Tagliatelle di pollo, lehké italské jídlo

Toužíte v únoru po skvělém jídle, na kterém si pochutnáte a které vás zasytí, ale zároveň  nebudete trpět výčitkami svědomí z každé kalorie a koruny navíc? Spolehněte se na italskou kuchyni.

FOTO: Tagliatelle s kuřecím masem

Tagliatelle s kuřecím masem, lehké a rychle připravené itaslké jídlo, Foto: sxc.hu

Tagliatelle di pollo neboli tagliatelle s kuřecím masem je lehké italské jídlo, stálice mezi jednoduchými pokrmy připravenými za 20 minut.

K jeho přípravě se obyvykle používají široké nudle tagliatelle nebo šikmo nakrájené  penne, ale bude vám chutnat s jakýmkoliv druhem těstovin.

Ingredience pro přípravu 2 porcí
300 gramů těstovin tagliatelle
2 kuřecí prsa bez kůže
olivový olej
bazalka
1 dcl smetany (12 % tuku)

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a restujeme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova, cca 10 min. Těstoviny uvaříme, odstavíme z plamene a z hrnce je přesuneme přímo do pánve s orestovaným masem.

Přidáme trochu vody z těstovin (voda, ve které se vařily těstoviny obsahuje škrob, a díky ní budou těstoviny lesklé a smetanové), smícháme se lžící olivového oleje, dle chuti osolíme či opepříme, přidáme smetanu a podáváme ozdobené bazalkou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na Tagliatelle di pollo, lehké italské jídlo