Menu
TOPZINE.cz

Recept na sýrové fondue. Dopřejte si tuto švýcarskou pochoutku

Sýrové fondue jsou ideální chuťovkou, pokud hostíte společnost a nehodláte trávit v kuchyni celou věčnost. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a hosté se nezvednou od stolu.

FOTO: Fondue

Fondue, Zdroj: sxc.hu

Fondue je typický švýcarský pokrm, který má však původ ve Francii a v překladu znamená sýrová tavenina. Sýry se používají měkké a tučné, jelikož je potřeba, aby se dobře rozpouštěly a spojily.

Fondue je ideální na letní grilovačky nebo rychlou a snadnou večeři, kterou zvládne i každý kuchařský začátečník.

Ingredience na 4 porce:

200 g ementálu
200 g goudy
100 g žervé
100 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
100 ml podmáslí
stroužek česneku
muškátový oříšek
1/2 lžičky solamylu

Pečivo (ideálně bageta) nebo zelenina

V nádobě na sýrové fondue nebo větší keramické míse rozpusťte na mírném plameni máslo a nastrouhejte všechny sýry. Nechte pomalu roztavit, zalijte podmáslím, zeleninovým vývarem a vínem. Nepřestávejte míchat, aby se suroviny dobře spojily.

Solamyl rozmíchejte v 50 ml vývaru a vmíchejte do směsi. Poté dochuťte muškátovým oříškem a česnekem. Nezapomeňte, že fondue má mít polotekutou konzistenci.

Libovolnou zeleninu (nakrájenou na menší kusy) a pečivo napichujte na jehly a namáčejte do sýrové směsi.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na sýrové fondue. Dopřejte si tuto švýcarskou pochoutku