Menu
TOPZINE.cz

Recept na špagety s bazalkovým pestem. Perfektní jídlo do letních dnů

Oslňte své přátele letním obědem či večeří. Připravte si výborné italské pesto z čerstvé bazalky a smíchejte ho se špagetami. Toto báječné jídlo je lehké a vás přitom zasytí na dlouhou dobu.

FOTO: Špagety s bazalkovým pestem

Překvapte své přátele domácím pestem! Foto: Alena Menšíková, TOPZINE.cz

Italské pesto je velmi jednoduché na přípravu. Samozřejmě ho můžete koupit v obchodě již hotové, ale čerstvě připravené pesto je přece mnohem atraktivnější pro všechny u stolu.

Špagety můžete připravit klasickým způsobem. Dejte je vařit do vroucí vody na 6 až 8 minut, aby byly al dente, tedy ne úplně měkké, ale trochu tvrdé – na skus. Více energie budete muset vložit do výroby pesta.

Na pesto budete potřebovat:

50 ml olivového oleje extra virgine
2 až 3 stroužky česneku
2 až 3 hrsti čerstvé bazalky
půl lžičky mořské soli
3 až 4 lžíce parmezánu

Lístky bazalky omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte sůl a olivový olej a všechno smíchejte dohromady. Stroužky česneku rozetřete a přidejte ke směsi. Vše pořádně rozmělněte nebo rozmixujte v mixéru.

Nakonec přidejte do směsi nastrouhaný parmezán. Pokud parmezán nemáte, můžete ho nahradit tzv. českým parmezánem nebo klasickým eidamem. A vaše domácí bazalkové pesto je hotové! Stačí ho už jen dát na špagety.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na špagety s bazalkovým pestem. Perfektní jídlo do letních dnů