×
TOPZINE.cz

Recept na silvestrovské menu. Oslavte příchod nového roku pompézně

FOTO: Silvestrovské menu
Silvestrovské rolky. Zdroj: Medvědí krev

Ať už se chystáte Silvestr oslavit sami, anebo v kruhu známých či příbuzných, zpříjemněte si oslavu nového roku dobrým pitím a jídlem.

FOTO: Silvestrovské menu
Silvestrovské rolky, Zdroj: Medvědí krev

V tomto článku vám představujeme silvestrovské menu s červeným vínem Medvědí krev.

Silvestrovské rolky

Během konverzace a popíjení se vždycky hodí něco malého k zakousnutí.

Ingredience:

500 g mletého masa
1 balíček rýžových nudlí
20 ks rýžového papíru
cibule
rajčatový protlak
bazalka
sůl, pepř
200 ml červeného vína Medvědí krev
chilli omáčka
olej na smažení

Nudle uvaříme dle návodu a poté je nakrájíme na drobné kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř, červené víno a rajčatový protlak. Směs několik minut dusíme.

Připravíme si rýžový papír, který namočíme (pokropíme), poté na něj rozprostřeme směs a zabalíme. Takto připravené závitky ponoříme do rozpáleného oleje a rychle opečeme. Podáváme s chilli nebo jakoukoliv omáčkou.

Punč „za pět minut dvanáct“

Rolky z předchozího receptu můžete zapít výborným punčem. Tady je recept:

Ingredience:

0,5 l ovocného čaje
0,5 l červeného vína Medvědí krev
200 ml pomerančového džusu
200 ml hruškového džusu
2 lžíce třtinového cukru
badyán, limetky, citron, pomeranč, lesní ovoce, jahody nebo jakékoliv další ovoce

Njedříve je nutné víno spolu s čajem a džusy ohřát v hrnci a přidat cukr a badyán. Poté se nápoj odstaví z plotny a nechá zchladnout. Pokud se vám nebude chtít čekat, můžete nápoj ochladit kostkami ledu.

FOTO: Punč "za pět minut dvanáct"
Punč „za pět minut dvanáct“, Zdroj: Medvědí krev

Ovoce se vykrájí do různých bláznivých silvestrovských tvarů, třeba hvězdiček, srdíček a přidá se do nápoje. Podáváme ve vinných sklenkách.

Teď už jen oslavit příchod nového roku 2012.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..