×
TOPZINE.cz

Recept na silvestrovské menu. Oslavte příchod nového roku pompézně

Ať už se chystáte Silvestr oslavit sami, anebo v kruhu známých či příbuzných, zpříjemněte si oslavu nového roku dobrým pitím a jídlem.

FOTO: Silvestrovské menu
Silvestrovské rolky, Zdroj: Medvědí krev

V tomto článku vám představujeme silvestrovské menu s červeným vínem Medvědí krev.

Silvestrovské rolky

Během konverzace a popíjení se vždycky hodí něco malého k zakousnutí.

Ingredience:

500 g mletého masa
1 balíček rýžových nudlí
20 ks rýžového papíru
cibule
rajčatový protlak
bazalka
sůl, pepř
200 ml červeného vína Medvědí krev
chilli omáčka
olej na smažení

Nudle uvaříme dle návodu a poté je nakrájíme na drobné kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř, červené víno a rajčatový protlak. Směs několik minut dusíme.

Připravíme si rýžový papír, který namočíme (pokropíme), poté na něj rozprostřeme směs a zabalíme. Takto připravené závitky ponoříme do rozpáleného oleje a rychle opečeme. Podáváme s chilli nebo jakoukoliv omáčkou.

Punč „za pět minut dvanáct“

Rolky z předchozího receptu můžete zapít výborným punčem. Tady je recept:

Ingredience:

0,5 l ovocného čaje
0,5 l červeného vína Medvědí krev
200 ml pomerančového džusu
200 ml hruškového džusu
2 lžíce třtinového cukru
badyán, limetky, citron, pomeranč, lesní ovoce, jahody nebo jakékoliv další ovoce

Njedříve je nutné víno spolu s čajem a džusy ohřát v hrnci a přidat cukr a badyán. Poté se nápoj odstaví z plotny a nechá zchladnout. Pokud se vám nebude chtít čekat, můžete nápoj ochladit kostkami ledu.

FOTO: Punč "za pět minut dvanáct"
Punč „za pět minut dvanáct“, Zdroj: Medvědí krev

Ovoce se vykrájí do různých bláznivých silvestrovských tvarů, třeba hvězdiček, srdíček a přidá se do nápoje. Podáváme ve vinných sklenkách.

Teď už jen oslavit příchod nového roku 2012.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..