Recept na Rafaelo koule. Tohle cukroví stihnete i na poslední chvíli

FOTO: Rafaelo koule

Vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké či pracny. Tradiční cukroví, které každý zná. Je proto načase vyzkoušet něco nového, netradičního a přitom téměř bez práce.

FOTO: Rafaelo koule
Rafaelo koule, Foto: Anna Marešová, Topzine.cz

Rafaelo koule patří do kategorie nepečeného cukroví. Na jejich přípravu potřebujete prakticky jen kokos, salko, mandle a šikovné ruce.  Rafaelo koule ozvláštní váš tác s cukrovím a potěší vaše blízké.

Co budete potřebovat:

200 g kokosové moučky
1 salko (slazené kondenzované mléko)
oloupané mandle
kokos na obalení

Do mísy nalijeme salko a přidáme kokosovou moučku. Vše promícháme, až se nám vytvoří lepkavá hmota. Tuto necháme uležet v míse a dáme ji na cca 30 minut do lednice. Kokos na obalení vysypeme do další mísy a dáme stranou.

Vaříte a pečete rádi? Vyzkoušejte další naše recepty

Po 30 minutách vyndáme těsto z lednice a začínáme s modelováním. Vezmeme si do rukou kousek těsta a uděláme placičku. Doprostřed placičky dáme mandli a vytvarujeme kuličku. Tuto kuličku obalíme v kokosu a dáme na talíř.

FOTO: Rafaelo koule
Netradiční cukroví

Takto postupujeme, dokud z hmoty nevytvarujeme cca 15 – 20 Rafaelo kuliček. Když máme vše udělané, přikryjeme talířek s kuličkami potravinovou fólií a dáme opět do lednice, aby kuličky ztvrdly. A máme hotovo.

Ohodnoťte tento článek

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Anna Marešová
Narodila v roce 1991 a své dětství strávila v malém městečku nedaleko Prahy. V současné době studuje Sociální a mediální komunikaci na UJAKu v Praze. Pro Topzine.cz píše od října 2011 do rubriky Apetit. Ve svém volném čase ráda vaří, sportuje a chodí kina.

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*