×
TOPZINE.cz

Recept na plněné kynuté rohlíčky. Připravte si slanou i sladkou variantu

FOTO: Rohlíčky
Plněné kynuté rohlíčky zmizí v mžiku ze stolu. Foto: Alena Menšíková, TOPZINE.cz

Upečte si perfektní kynuté rohlíčky, kterými okouzlíte všechny hosty a zapíšete se jako skvělí hostitelé. Na přípravu jsou sice malinko náročnější, ale výsledek stojí za to.

FOTO: Rohlíčky
Plněné kynuté rohlíčky zmizí v mžiku ze stolu. Foto: Alena Menšíková, TOPZINE.cz

Kynuté rohlíčky se hodí na rodinnou oslavu nebo na party místo klasických chlebíčků. Oživíte menu a stereotyp bude rázem pryč. Rohlíčky navíc chutnají mnohem lépe a vsaďte se, že po vás budou chtít recept všichni, kteří je ochutnají.

Na těsto budete potřebovat:

500 g hladké mouky
1 kostka droždí
250 ml vlažného mléka
špetka cukru
150 ml oleje
špetku soli

Náplň může být slaná i sladká. Do sladké varianty těsta ještě přidejte cukr. Jako sladkou náplň můžete použít nutelu, jablka, puding nebo tvaroh, mák či povidla. Slaná náplň může být z šunky, suchých salámů, sýra a nivy. Nebo můžete použít špenát, kyselé zelí s uzeným masem či cokoli jiného. Fantazii se meze nekladou.

Na slanou náplň si můžete připravit:

asi 200 g šunkového salámu
150 až 200 g vysočiny
asi 150 g nivy
asi 150 g eidamu

Do části vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Poté ho přilejte do mouky, přidejte zbytek mléka a ostatní přísady a vše zpracujte ve vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechejte asi 45 minut kynout. Mezitím si připravte náplň.

Nastrouhejte sýr a nivu a nakrájejte si salámy. Když těsto vykyne, rozdělte ho na 5 až 6 kusů. Ty jednotlivě rozválejte na kolečka a rozdělte na 8 částí. Každou část lehce potřete kečupem nebo hořčicí.

Poté na ni položte kousek šunky, kousek vysočiny a trochu z každého sýra. Nakonec začněte balit rohlíček od širší strany. Cíp nechejte pod rohlíčkem, aby se při pečení nerozbalil. Vrchní cípy přetáhněte přes náplň tak, aby nevytekla.

Čtěte také: Recept na borůvkové muffiny. Upečte si jednoduchý moučník

Rohlíčky dejte na plech s pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem, aby rohlíčky pěkně zezlátly. Můžete je ještě posypat kmínem nebo sezamovými semínky.

Pečte asi na 200˚C, dokud rohlíčky nezezlátnou. Poté co rohlíčky vychladnou, můžete je podávat na stůl. Zmizí určitě velmi rychle.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..